Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff luidt de noodklok na zorgwekkende FIA-ontwikkeling

Mercedes-teambaas Toto Wolff is niet blij met de ontwikkelingen bij de FIA en roept op tot stabiliteit.

Wolff Domenicali Ben Sulayem
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Toto Wolff en FIA-baas Mohammed Ben Sulayem leven op gespannen voet, nadat de FIA in december een onderzoek opende naar de Mercedes-teambaas en zijn vrouw Susie Wolff. Susie, directeur van F1 Academy, zou vertrouwelijke F1-informatie hebben uitgewisseld met Toto, zo was de verdenking.

Nadat alle F1-teams tegelijkertijd met een statement kwamen waarin ze aangaven niet achter het onderzoek te staan, trok de autosportbond de keutel snel weer in. In de maanden daarna vertrokken enkele kopstukken bij de FIA uit onvrede met het beleid, waaronder sportief directeur Steven Nielsen.

Dat laatste baart Wolff veel zorgen, zo vertelt hij in gesprek met The Daily Telegraph. "Het is zorgwekkend om te zien dat er zoveel goede mensen vertrekken bij de FIA. Het verlies van Nielsen is een grote klap. Ik kan geen sportief directeur bedenken die zo eerlijk is en over zoveel kennis beschikt."

Volgens Wolff moet de oorzaak van de exodus bij het leiderschap van de FIA worden gezocht. "Als leider draait het om de cultuur en de omgeving die je je werknemers biedt om in te schitteren. Zodra zulke competente mensen een organisatie verlaten, ontstaat er een vacuüm. Dan moet je je zelf afvragen waarom zoveel mensen hebben besloten om er de brui aan te geven."

Stabiliteit

Zonder direct naar het stilgelegde onderzoek naar de familie Wolff te verwijzen, oordeelt Wolff dat het aan de FIA is om voor stabiliteit te zorgen en transparant en ethisch te handelen.

"Wat de FIA nodig heeft, is stabiliteit. De FIA is een van de drie belangrijke stakeholders binnen de sport (samen met de F1-bazen en de F1-teams, red.). Als leiders van deze organisaties moeten we de toon zetten voor de rest. We moeten niet alleen zeggen dat we transparant en ethisch handelen, maar die standaard moeten we dagelijks ook tonen", aldus Wolff.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel