Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff reageert op teleurstellende Red Bull-uitspraak Hamilton

Lewis Hamilton claimde na een teleurstellende Grand Prix van Brazilië dat Red Bull waarschijnlijk gaat domineren tot de reglementswijzigingen in 2026. Teambaas Toto Wolff reageert.

Wolff Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton wist het zeker na de Grand Prix van Brazilië: Red Bull blijft domineren tot de nieuwe reglementen worden ingevoerd in 2026. De Mercedes-coureur, teleurgesteld met zijn achtste plaats, hield zich niet in en pufte dat het vrijwel onmogelijk zou zijn om het gat naar Max Verstappen en co snel te dichten. De Zilverpijlen namen in de Verenigde Staten een nieuwe vloer mee, maar krijgen het nog niet voor elkaar om Red Bull substantieel uit te dagen.

In Brazilië ging het zelfs helemaal mis voor de manschappen van Toto Wolff. Hamilton en George Russell hadden veel last van bandenslijtage en een gebrek aan topsnelheid. Russell viel uiteindelijk uit met olieproblemen, terwijl Hamilton dus niet verder kwam dan de achtste plaats. Wolff gooit echter de handdoek nog niet in de ring, zo zegt hij als hij wordt geconfronteerd met de woorden van Hamilton.

"We doen er alles aan om de dominante cyclus van Red Bull te doorbreken", stelt Wolff tegenover Bloomberg. "Eerst zagen we Ferrari vijf seizoenen domineren, toen was het kort aan Red Bull en daarna pakten wij acht titels op rij. Nu heeft Red Bull weer twee constructeurskampioenschappen en drie coureurstitels gegrepen met een hele goede coureur."

De Oostenrijker is vastberaden om een einde te maken aan de reeks van Verstappen, die inmiddels drie keer op rij wereldkampioen is geworden. "We geven alles in de fabriek en op het circuit. Dit om ervoor te zorgen dat we met de best mogelijke auto en uitvoering op de proppen komen. De nieuwe reglementen worden in 2026 ingevoerd, maar we moeten het daarvoor zien om te draaien."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel