Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Toto Wolff

Wolff wil nieuwe Mercedes-show opvoeren tijdens GP-weekend Brazilië

Met een tweede plek voor Lewis Hamilton en P6 voor George Russell in de GP van Mexico maakt Mercedes vol vertrouwen de overstap naar Brazilië waar komend weekend alweer de volgende race wordt gereden.

XPB 1184984 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De strijd om plek twee in het constructeurskampioenschap is een spannende. Mercedes heeft deze in handen en voelt de hete adem van Ferrari in de nek. In Mexcio pakten de teams evenveel punten waardoor het verschil (22 punten) miniem blijft. Een meevaller gezien de eerste startrij voor Ferrari bij aanvang van de race. "We vertrokken uit Mexico met onze voorsprong op Ferrari in de strijd om de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Dat is een belangrijke strijd voor ons en een die we willen winnen", zegt teambaas Toto Wolff van Mercedes.

"Het was positief om Mexico te verlaten met een tweede plaats, gezien de uitdagende start van het weekend en onze gridposities bij de start (P6 voor Hamilton en P8 voor Russell, red.). De auto toonde een zeer goed racepace, maar we weten dat we nog veel werk moeten verzetten om op alle drie de dagen van het raceweekend het maximale uit de W14 te halen. Lewis zette een erg sterke prestatie neer en scoorde een podiumplaats en George gaf absoluut alles, zelfs toen zijn banden aan het eind op waren."

Met vertrouwen kijkt Wolff dan ook naar komend weekend, het sprintweekend in Brazilië. "We hebben nog één laatste race in deze triple header en die is in Brazilië. We weten dat we de afgelopen races een goede stap voorwaarts hebben gezet, maar Mexico liet zien dat W14 nog steeds lastig te beheersen is. We willen in Interlagos aankomen met een solide basis om mee te werken en we zullen zien wat we van daaruit kunnen doen."

"Natuurlijk hebben we goede herinneringen aan Brazilië, vooral aan de afgelopen twee races met de spectaculaire overwinning van Lewis in 2021 en de eerste overwinning van George in 2022. De fans zijn super gepassioneerd over F1 en we krijgen altijd zo'n enthousiaste ontvangst van ze. Hopelijk draait onze wagen daar goed en kunnen we voor iedereen een goede show neerzetten."

Ook interessant:

Verstappen en Perez geven Red Bull ieder op eigen wijze vleugels

De Grand Prix van Mexico was er weer één waar genoeg in zat. Blunders, verrassingen, crashes... Genoeg om over na te praten dus in een kakelverse Formule 1-podcast van RacingNews365.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel