Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Worden F1-teams- en coureurs monddood gemaakt? "Doe even normaal man!"

In de nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast valt het panel een F1-trend op die ze niet weten te waarderen.

Wolff Vasseur Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is via de vraag 'wordt Verstappens record van 19 zeges in een seizoen ooit nog verbroken?' dat men met een omweg uitkomt bij het handelen van de FIA in de laatste paar races van het Formule 1-seizoen met betrekking tot het leveren van kritiek aan het adres van de FIA.

Ruud Dimmers geeft namelijk aan dat hij ernstig hoopt dat niemand 19 races per seizoen kan winnen, 'omdat dat slecht zou zijn voor de sport'. Liever ziet hij zes winnaars per seizoen, een strijd om de titel en als het even kan met wat frictie en harde taal hier en daar.

Maar dan merkt Tom Coronel op dat dat laatste niet meer wordt getolereerd door de FIA. "Maar je mag helemaal geen emoties meer tonen, hè! Kijk eens wat er gebeurde met Sergio Perez. Die liep over de boordradio wat te mopperen over de stewards en moest toen direct bij de wedstrijdleider komen om zijn excuses aan te bieden!"

"En dat alleen omdat hij riep wat voor pannenkoeken de stewards zijn. Hey, doe effe normaal man!", zo trekt Coronel fel van leer. "Je mag helemaal niks meer. Ik heb net een scheet gelaten, ik denk dat ik een boete krijg."

Meten met twee maten

Zo weet Dimmers nog wel een voorbeeld te noemen: "Fred Vasseur en Toto Wolff moesten dat pas geleden (in Las Vegas, red.) ook na een klein beetje kritiek." "Ja..., zo haakt Coronel getergd in... "Maar als de FIA wat fout doet, bijvóórbeeld met putdeksels, zeggen ze 'sorry, ja pech gehad, jammer dan, tot ziens en de mazzel'."

Nog even terug naar de oorspronkelijke vraag over 19 overwinningen in één seizoen? "Niets in onhaalbaar, maar nogmaals, ik hoop het niet", aldus Dimmers. Maar Coronel vreest dat Red Bull in 2024 misschien wel net zo dominant, zo niet dominanter zal zijn. "Ze hebben qua updates alles op zak gehouden, dus er zit echt heel wat aan te komen."

Ook interessant:

Max Verstappen reed op 80% van zijn kunnen

Er gaan geruchten dat Leclerc een nieuwe megadeal tekent met Ferrari. Hoe kijken onze kenners Dimmers, Coronel en Mosterdijk daar tegenaan? En hoe diep moest Verstappen werkelijk gaan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel