Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Turkije 2021

Worstelende Verstappen geeft fors toe op Mercedes in tweede training GP Turkije

Lewis Hamilton heeft ook in de tweede vrije training de snelste tijd genoteerd. Max Verstappen worstelde met de balans van zijn auto en kwam niet verder dan de vijfde tijd, achter teamgenoot Sergio Perez.

Verstappen Bottas Turkey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Direct aan het begin van de tweede vrije training zien we alle coureurs, maar ook alle compounds op de baan. Max Verstappen opent op de medium banden, net als de beide Mercedessen. Hij opent als vijfde en klaagt wat over noodzakelijke stuurcorrecties in het midden van de bocht.

Als Verstappen voor zijn tweede run de zachte banden aanspreekt, springt hij naar de vierde plaats. Het is echter geen zuiver rondje, wat teamgenoot Sergio Perez aantoont met paarse sectortijden. Hij gaat bijna vier tienden sneller dan Verstappen, maar samen komen ze niet aan de Mercedes-tijden. Verstappen blijft klagen over balansproblemen 'mid corner'. Direct daarna verbetert hij zijn tijd wel, maar blijft hij toch op een tiende van Perez steken, terwijl hij zes tienden toegeeft op Hamilton.

Uitslag Tweede vrije training - Turkije

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Dat lijkt dan ook het maximale voor Max Verstappen te zijn, in ieder geval qua toptijd, want daarna wisselt hij weer naar de medium banden waarop hij de sessie was begonnen. Een long run volgt. Sowieso kan hij zich misschien wat meer dan anders veroorloven zich vroeg volledig op de race te focussen in de wetenschap dat hij waarschijnlijk toch wel vóór Lewis Hamilton start na diens gridstraf.

Echter, ook op racepace zien we dat Hamilton steeds tot zo'n drie tienden tot vier tienden sneller is dan de Nederlandse titelkandidaat. Mercedes lijkt dan ook in snelheid hét te kloppen team te zijn, met Red Bull op een veilige tweede plaats. Ferrari, McLaren en Alpine vechten daarachter weer de strijd om het stempel 'best of the rest'.

Grote incidenten bleven uit. Raikkonen liep een natte broek op door een kapot drinksysteem, terwijl Pierre Gasly en Nikita Mazepini een setje banden oprookten met een spin, maar dat was het dan ook.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Turkije 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore