Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Zelfkritische Norris ontkent status van titelkandidaat: "Momenteel niet goed genoeg"

Lando Norris zal in de tweede seizoenshelft het onmogelijke moeten doen wil hij wereldkampioen worden. De Brit is altijd zelfkritisch en weet zelf ook dat hij beter zal moeten presteren om Max Verstappen te verslaan.

Verstappen Norris Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris weet door zijn overwinning in Miami eindelijk wat winnen is in de Formule 1. Ook al is het voorlopig bij die ene zege gebleven, Norris heeft zich wel opgewerkt tot dé uitdager van Max Verstappen. Norris kenmerkt zichzelf door extreem kritisch te zijn en ook tijdens de zomerstop kijkt de Brit niet tevreden terug op zijn eerste seizoenshelft.

Na afloop van de Grand Prix van België gaf Norris al aan dat hij de zomerstop nodig had om zichzelf te resetten. In de podcast van Sky Sports reageert Norris op die uitspraken. "Kijk, het zijn twee dingen. Ten eerste zoek ik een frisse mindset wat je zou kunnen zien als een reset. Maar ten tweede gaan we het seizoen tot op heden analyseren. Tot nu toe is ons jaar geweldig, maar ik zelf was niet goed genoeg", aldus de altijd eerlijke en zelfkritische Norris. "En ik doe wat ik kan. Dat deed ik gisteren, maar ook vandaag, morgen en als we terugkeren richting Zandvoort."

'Ik moet verbeteren'

Het zijn woorden die de persoon Lando Norris typeren. De Brit wil de zomervakantie dan ook gebruiken om zichzelf klaar te stomen op de tweede seizoenshelft: "Ik gebruik de zomerstop zeker als een periode om mezelf te analyseren en te zien waar ik moet verbeteren. Alleen dan kan ik echt een titelkandidaat zijn. Want op dit moment heb ik het simpel gezegd niet in me. Ik maak gewoon nog te veel fouten. Maar dat weet ik en ik heb dus geen mensen nodig die dat steeds tegen me zeggen."

"Ik weet waar ik in moet verbeteren", zo vervolgt Norris. "Maar het ligt er vooral aan hoe ik werk met de mensen om me heen en die mij steunen. Ik weet zeker dat zodra ik mezelf verbeter de zaken er ineens heel goed uit gaan zien. Maar op dit moment is het gewoon nog niet goed genoeg."

Ook interessant:

Verstappen verliest belangrijke Red Bull-pionnen als vallende dominostenen

In de zomerstop van de Formule 1 staat het nieuws niet stil. Opnieuw vertrekt een belangrijke Red Bull-pion bij het team van Max Verstappen. Waar houdt dit op? Houdt dit überhaupt een keer op en wat betekent het voor de Nederlandse F1-vedette?

Bekijk je de podcast liever op YouTube, dan kan dat hier.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore