Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Stake F1 Team

Zhou spreekt voor het eerst over 'idiote, respectloze geruchten' over F1-toekomst

Guanyu Zhou heeft met felle woorden gereageerd op het nodige speculeren over zijn toekomst in de Formule 1. Hij noemt het gedrag van sommige media 'idioot' en 'respectloos'.

Zhou
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Guanyu Zhou zit momenteel nog in onzekerheid over zijn Formule 1-toekomst. Zijn contract met Stake F1, de formatie die per 2026 door het leven gaat als Audi, loopt af en hij wordt vrijwel nergens genoemd als een échte kanshebber voor een stoeltje.

Over de Chinees wordt weleens gezegd dat hij vanwege zijn financiële slagkracht de aansluiting behoudt in de Formule 1, maar daar maakt Zhou korte metten mee: "Allereerst gaan er heel veel geruchten rond in de media. Ik spreek daar nu voor het eerst over, omdat ik voor eens en altijd iets duidelijk wil maken", aldus Zhou in een exclusief interview met RacingNews365.

"Mensen roepen dat ik in gesprek met een zeker F1-team weet ik veel hoeveel geld meeneem. Dat is niet hier bij Stake, maar het bewuste team ga ik niet noemen, al is daar wel net een vertrek aangekondigd."

"Ik heb echter nauwelijks met hen gesproken, maar als ik daadwerkelijk het geld achter me zou hebben waarover geschreven wordt, dan zou ik in Sauber investeren en er winst uit halen. Er zijn op dat vlak veel geruchten en soms is dat best grappig, maar ergens is het ook heel respectloos om zoiets te roepen."

Na twee redelijk constante, zij het weinig spectaculaire seizoenen in de Formule 1, weet hij in zijn derde seizoen geen potten te breken. Desondanks wil Zhou laten zien wat hij kan om zodoende een vierde seizoen in de Formule 1 af te dwingen.

"Graeme Lowdon (zijn manager, red.) en ik werken daar hard aan en hij kijkt vooral naar die paar kansen die nog op tafel liggen", zo besluit Zhou.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel