Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alpine F1 Team

Alpine waakt voor Red Bull-valkuil: "Dan kom je er nooit"

Red Bull heeft de dominantste auto ooit gebouwd voor 2023 en hoewel Alpine dat volledig onderkent, piekeren ze er niet over om blind achter de kampioensformatie rond Max Verstappen aan te hollen.

Perez Ocon
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de Formule 1 valt niet te ontkennen dat diverse teams de de ontwerpfilosofie van Red Bull hebben gevolgd. Ook Alpine heeft de RB19 goed bestudeerd, evenals andere auto's van concurrerende teams. Wat Alpine vervolgens met die informatie doet? Liever niet te veel.

"Ik denk dat we goed begrijpen wat Red Bull met de RB19 heeft neergezet en waar ze op in hebben gezet. Dat is niet iets wat je in één nacht achterhaalt. Maar wij begrijpen ook heel goed welke kant we zelf op gaan, net zoals we denken te begrijpen wat andere teams met hun auto's voor ogen hebben."

Aan het woord is Matt Harman, technisch directeur van Alpine. "Er rijden enkele geweldige auto's rond met interessante ontwikkelingen. Het gaat erom dat je snapt wat ze daarmee voor ogen hebben", zo wordt hij geciteerd door Autosport. Maar dat betekent niet dat je die teams vervolgens klakkeloos dient te kopiëren.

"Uiteindelijk komt 't erop neer dat je als je exact doet wat die teams doen je nooit vóór hen zal komen te staan. We houden ons voor dat we ons door hen kunnen laten inspireren, maar dat we daarbij wel ons eigen pad volgen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel