Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oliver Bearman

Bearman wil F2-team terugbetalen: "Dat is echt moeilijk geweest"

Oliver Bearman is inmiddels zeker van een Formule 1-stoeltje, maar is er in aanloop naar 2025 op gedreven om zijn Formule 2-campagne zo succesvol mogelijk af te sluiten. Hij vindt zelf dat hij dat zijn team ook verschuldigd is.

Oliver Bearman
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Oliver Bearman heeft de zaken goed op orde de laatste tijd. Nu hij eindelijk zeker weet dat hij vanaf 2025 officieel als Formule 1-coureur door het leven zal gaan, kan hij zijn volledige focus weer richten op zijn Formule 2-campagne. Dat is dan ook hard nodig, want het team van Prema heeft het dit seizoen lang niet zo makkelijk als de voorgaande jaren. Samen met teamgenoot Andrea Kimi Antonelli is Bearman al een heel seizoen bezig met de zoektocht naar performance, maar het schiet tot dusver nog niet echt op.

Bearman benadrukt in een interview met Formula2.com dat alle moeilijkheden hem ook niet zijn ontgaan. "Het is een ontzettend lastig seizoen, want dit is het eerste seizoen in mijn carrière waarin ik niet constant mee kan vechten om overwinningen. Dat is echt heel moeilijk geweest. Ik heb echter wel een hele hoop geleerd, ook over mijn aanpak tijdens een weekend en over situaties waarin je dus niet regelmatig wint. Het heeft me zeker geholpen en dat zal op de lange termijn ook zo zijn, want er zullen vast nog meer seizoenen komen waarin het allemaal niet van een leien dakje gaat."

"De Formule 2 gebruikt dit jaar natuurlijk nieuwe auto's en dat had een grote invloed op mijn aanpak, want vanaf dit punt in mijn carrière zal ik ieder jaar in een nieuwe auto rijden. Deze ervaring is dus heel waardevol, maar ook het feit dat we nu nog niet zijn waar we willen zijn heeft een grote invloed gehad op mijn mindset en hoe ik met het team werk. Ook dat is lastig, maar ik leer er echt veel van. Ieder nadeel heeft ook een voordeel."

Nu zijn Formule 1-plannen dus officieel zijn, voelt Bearman de verantwoordelijkheid om het team van Prema op de juiste manier te bedanken. "Vooral na die lastige start van het seizoen is het heel makkelijk om overal vraagtekens bij te zetten, vooral over hoe het je toekomst beïnvloedt. Het is fijn dat mijn toekomstplannen zo vroeg al duidelijk werden, want nu hoef ik daar niet over na te denken. Maar het toont ook aan dat iedereen om me heen echt in me gelooft en dat voelt ook heel goed."

"Ik kan niet wachten tot ik weer aan de slag kan, want ik wil mijn jaar in de Formule 2 en mijn laatste jaar met Prema goed afsluiten. We werken al zo lang samen en ik denk dat ik het hen ook wel verschuldigd ben om dit jaar met goede resultaten en mooie herinneringen af te sluiten. Geen bittere nasmaak dus, maar mooie prestaties. Ik ben extreem gemotiveerd om dit seizoen tot een goed einde te brengen voor ik de overstap naar de Formule 1 maak." 

Bearman heeft dan ook het vertrouwen dat het team van Prema goed op weg is hem te helpen zijn laatste Formule 2-doel te behalen. "Ik denk dat we nu langzaamaan de smaak te pakken hebben met de auto. Alles wordt iedere race weer een stuk beter en ik krijg steeds meer vertrouwen in mezelf en de auto, dus we zetten stappen in de goede richting. We hebben op dit moment niets te verliezen en kunnen overal vol voor gaan, dus hopelijk kunnen we die stappen ook blijven zetten."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel