Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Berger haalt uit naar klagende F1-coureurs: "Niet hoe je je superhelden voorstelt"

Gerhard Berger is van mening dat F1-coureurs tegenwoordig wel erg makkelijk klagen, bijvoorbeeld na de warme GP van Qatar in 2023. Hij wijst naar het verleden én naar de MotoGP om te laten zien hoe het ook kan.

Qatar Race Start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Gerhard Berger is decennia lang actief geweest in de Formule 1, eerst als coureur en later als teambaas. Nu ziet het de sport vooral van buitenaf. Afgelopen seizoen bezocht hij de Grand Prix van Italië, om later in het jaar de seizoensfinale van de MotoGP in Valencia te bezoeken. De verschillen? Berger weet er wel een paar te noemen.

"De MotoGP is veel bruter en daarin staat men veel meer met beide benen op de grond. Dat heeft niks met technologie te maken, maar vooral met het feit dat de sfeer veel relaxter is en dat de fans veel dichterbij kunnen komen. De F1 is in dat opzicht veel afstandelijker."

"Alles draait veel meer om perfectie, alles is extreem voorberekend. Als een F1-coureur zijn vinger verstuikt, duiken er meteen dokters en fysiotherapeuten bovenop en is het meteen een heel verhaal. In de MotoGP daarentegen breekt iemand 's ochtends zijn schouder om vervolgens 's middags gewoon weer op de motor te zitten."

"Maar dat is ook hoe we superhelden voor ons zien. Je wilt ze buitenaardse machines zien temmen, maar ze ook op hun tanden ziet bijten als iets pijn doet", vervolgt Berger, die om aan te te tonen dat het tegendeel waar is naar de GP van Qatar wijst: "De Formule 1-coureurs klagen als het te heet is in Qatar."

"Maar in mijn tijd reden we Grands Prix in Rio in de hitte van 40 graden Celcius en bij hoge luchtvochtigheid. En we schakelden handmatig.... Ik wil niet zeggen dat het destijds zwaarder was, maar het was zeker niet makkelijker dan nu."

"Natuurlijk zitten er grenzen aan de risico's die je moet willen nemen. Zo was ik bij de Isle of Man TT afgelopen jaar, maar na een dag ben ik weer vertrokken. Daar worden te veel risico's genomen, de gevaren zijn daar te groot. De Formule 1 is het andere uiterste en loopt daarin wat achterop. De MotoGP vertegenwoordigt hierin de gulden middenweg", zo is Berger lovend over de tweewielers.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel