Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Breaking: Hamilton maakt sensationele overstap naar Ferrari

Een sensationele overstap is definitief. Vanaf 2025 zal zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton in het Ferrari-rood rijden. Daarmee is een van de spectaculairste transfers ooit afgerond.

Hamilton Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In 2025 krijgt Charles Leclerc bij Ferrari gezelschap van niemand minder dan zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. Ferrari kondigde de komst van de F1-legende officieel aan, waarmee er een eind kwam aan de geruchten. Het gaat om een meerjarig contract, meldt het team.

Daarmee komt er na liefst twaalf jaar een einde aan het huwelijk tussen Hamilton en Mercedes. Hamilton beleefde grote successen bij de Zilverpijlen en pakte zes van zijn zeven wereldtitels met het Duitse fabrieksteam. In 2022 en 2023 kon Hamilton echter niet meer om de titel strijden. Sterker nog, zijn laatste GP-zege dateert van 5 december 2021, toen hij in Saoedi-Arabië zegevierde. Vorig seizoen verlengde Hamilton nog zijn contract bij Mercedes tot en met 2025. Nu volgt er toch een scheiding aan het einde van dit jaar.

Hamilton werd de afgelopen jaren al vaker in verband gebracht met een overstap naar Ferrari. De vorig jaar aangestelde teambaas Fred Vasseur gaf aan gecharmeerd te zijn van de Brit, die hij nog kent uit de juniorklassen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel