Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Breaking: McLaren slaagt erin Norris langer vast te leggen

Groot nieuws vanuit McLaren: Lando Norris heeft zijn contract bij McLaren verlengd. De Brit drukt zo recente geruchten over een mogelijke overstap de kop in en blijft het team uit Woking ook na 2025 trouw.

Norris Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lando Norris heeft zijn F1-toekomst aan McLaren verbonden door een contractverlenging aan te kondigen. De Britse coureur (24) werd veelvuldig gelinkt aan een mogelijke overstap naar Red Bull, waarbij zowel Christian Horner als Helmut Marko afgelopen seizoen zijn talenten benoemden.

Maar de nieuwe deal met McLaren betekent dat Norris na 2025 bij het team zal blijven. Oscar Piastri blijft tevens zijn teamgenoot, aangezien de Australiër in september 2023 een verlenging tekende tot 2026. Hoe lang het nieuwe contract van Norris precies loopt, is niet bekendgemaakt. Beide partijen spreken over een meerjarige verbintenis.

De samenwerking tussen McLaren en Norris begon met zijn F1-debuut in 2019. Ondanks het feit dat hij er tot nu toe niet in slaagde om een overwinning te behalen, heeft hij zijn talent meermaals onderstreept. Er waren twijfels of hij bij het team zou blijven gezien de slechte start van 2023. Na een aantal wijzigingen in het management en het technische team, zorgde McLaren echter voor een opmerkelijke ommekeer. Norris en Piastri konden ineens om podiumplaatsen strijden en uiteindelijk eindigde McLaren als vierde in het constructeursklassement.

Norris behaalde in 2023 205 punten (mede dankzij zes tweede plaatsen), wat het beste resultaat uit zijn carrière was. "Het is een geweldig gevoel om in het papaja-oranje te blijven. Ik ben opgegroeid bij McLaren en voel me hier thuis, het team is als familie voor me. De reis tot nu toe is spannend geweest. We hebben ups en downs gehad, maar in het afgelopen seizoen lieten we zien dat we weer vooraan mee willen doen", reageert Norris verheugd op zijn contractverlenging.

"Het werk dat Zak (Brown, McLaren CEO, red.), Andrea (Stella, teambaas, red.) en het hele team er het afgelopen jaar in hebben gestoken is ongelooflijk en ik heb er alle vertrouwen in dat ik met McLaren mee kan doen om de overwinningen. Ik verheug me erop om nog meer fantastische herinneringen te creëren en de komende jaren hard te blijven werken met iedereen bij McLaren."

Fantastische reis

Brown is in zijn nopjes met de contractverlenging van Norris. "Ik ben erg blij dat we onze relatie met Lando nog meerdere jaren voortzetten. Het is de afgelopen zes jaar een fantastische reis geweest en hij heeft een fantastische inzet en wil getoond om het team vooruit te helpen en McLaren terug te brengen naar de top."

"Vorig seizoen zagen we de belangrijke rol van Lando in de indrukwekkende ommekeer qua resultaten en ik kijk ernaar uit om dat momentum door te trekken, samen met nog veel meer podiumplaatsen."

Teambaas Stella vult de CEO aan. "Ik ben verheugd om de verlenging van onze samenwerking te kunnen bevestigen. Het gaat om een meerjarig contract dat doorloopt na 2025. Deze overeenkomst weerspiegelt de inzet en het vertrouwen dat we in elkaar hebben, met onze gedeelde ambitie om in de toekomst uiteindelijk weer kampioenschappen te winnen."

"Lando is als coureur en persoon gegroeid sinds hij in 2017 bij McLaren kwam. Vorig seizoen maakte hij indruk en speelde hij een belangrijke rol in onze vooruitgang gedurende het jaar, waarbij hij zeven podiumplaatsen behaalde met vele fantastische races."

"Samen met Oscar (Piastri, red.) zal ons opwindende rijdersduo een belangrijke rol spelen in onze doelstelling om vooraan de grid te komen. Ze hebben indruk gemaakt in hun eerste seizoen samen en ik kijk ernaar uit om samen met hen hard te blijven werken aan deze spannende reis."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel