Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Cruciale miljoenen, een Red Bull record en meer op het spel in laatste twee GPs

Hoewel Max Verstappen & co nog slechts twee Grands Prix dienen te verrijden in 2023, staat er nog genoeg op het spel. Waar de één zich bekommert over het behoud van zijn stoeltje, houdt de ander zich bezig met het opstrijken van een miljoenenbonus. Enfin, wat kunnen we verwachten?

perez-lewis-hamilton-racingnews365
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Komend weekend strijkt het Formule 1-circus neer op het gloednieuwe stratencircuit van Las Vegas, waarna er later deze maand gereden wordt op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. RacingNews365 benoemt een aantal zaken om in de gaten te houden tijdens de laatste twee Grands Prix.

Het gevecht om plaats twee #1

Het gat tussen Sergio Perez en Lewis Hamilton is 32 punten. Perez staat momenteel tweede in het kampioenschap met 258 punten, Hamilton sluit aan op plek drie met 226 punten. Wil Hamilton nog kans maken op plaats twee, dan moet de Brit in Las Vegas het gat verkleinen tot minimaal 25 punten. Na de GP van Las Vegas zijn er namelijk nog 26 punten te verdienen. Hamilton moét meer punten scoren dan zijn rivaal om plaats twee binnen te slepen, aangezien Perez meer overwinningen heeft en de Mexicaan bij een gelijke stand na de seizoensafsluiter in Abu Dhabi in het voordeel is.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Red Bull-record

Niet alleen voor Perez is het belangrijk dat hij tweede wordt in het kampioenschap. Voor zijn team zal het ook een enorme boost zijn. Het zou namelijk de eerste keer zijn in de geschiedenis dat Red Bull een 1-2 scoort in het kampioenschap der coureurs. Het zou dus een Red Bull-record opleveren. Ondanks de zes voorgaande titels, vier van Sebastian Vettel, twee voor Max Verstappen, werden toenmalige tweede coureurs Mark Webber en Sergio Perez nooit tweede in het kampioenschap. Nu lijkt daar verandering in te gaan komen.

Het gevecht om plaats twee #2

Ook de strijd om plaats twee bij de constructeurs kán komend weekend beslist worden. Het gat tussen Mercedes en Ferrari is momenteel twintig punten (382 vs 362).

Mercedes moet echter zorgen dat het gat met Ferrari minimaal vergroot wordt naar 45 punten. In Abu Dhabi zijn er nog 44 punten te verdienen, maar aangezien Mercedes dit seizoen geen enkele overwinning scoorde en Ferrari wel, trekt de Scuderia aan het langste eind wanneer beide teams evenveel punten hebben na afloop van de seizoensfinale.

McLaren doet inmiddels definitief niet meer mee om plaats twee; het team uit Woking staat honderd punten achter Mercedes en er zijn in de resterende twee races nog maar 88 punten te verdienen.

De miljoenen in de achterhoede

Minder opvallend, maar zéker niet minder spannend is het gevecht om plaats zeven. Het gat tussen Williams (zevende stek bij de constructeurs), AlphaTauri, Alfa Romeo en Haas (plaats tien) is slechts zestien punten. Eén ding is gegarandeerd: alle vier de teams hebben baat bij het prijzengeld. Wat totaal geen zekerheidje is, is welk team er met de meeste miljoenen vandoor gaat, gezien het feit dat de Grand Prix van Las Vegas net zo onvoorspelbaar is als een potje roulette...

Tekst gaat verder onder tabel.

De strijd in de achterhoede van het F1-kampioenschap

Team Plaats Punten
Williams 7 28
AlphaTauri 8 21
Alfa Romeo 9 16
Haas 10 12

Het stoeltje van Logan Sargeant

Goed, er ontstaan steeds meer geruchten dat Williams-coureur Logan Sargeant ook volgend jaar 'gewoon' naast Alex Albon rijdt. Niks is echter definitief zonder een ondertekend contract - zeker niet in de Formule 1.

Sargeant zal zichzelf de komende twee races moeten bewijzen en Las Vegas biedt de ultieme mogelijkheid. De Amerikaan kan zichzelf onsterfelijk maken door in zijn thuisrace belangrijke punten te scoren voor zijn team, iets dat hij ook tijdens zijn andere thuisrace in Austin al deed.

Vettels positie in de lijst met meest overwinningen aller tijden

Hoewel Toto Wolff deze alinea wellicht omschrijft als een irrelevant Wikipedia-stukje, is het wel degelijk relevant genoeg om uit te schrijven.

Max Verstappen kan, door te winnen in Las Vegas, namelijk zijn 53ste F1-zege binnenhalen, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Sebastian Vettel. Weet Verstappen ook in Abu Dhabi te winnen, dan vestigt hij zich op plaats drie in de lijst met meeste Grand Prix-overwinningen aller tijden. Lewis Hamilton leidt met 103, gevolgd door Michael Schumacher (91) en (dus nog) Sebastian Vettel met 53.

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"