Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

De vijf best betaalde F1-coureurs van 2021

In de koningsklasse van de autosport worden gigantische bedragen betaald voor de diensten van de coureurs. Het is in de Formule 1 niet raar om meerdere of zelfs tientallen miljoenen per jaar te verdienen. Dit zijn de vijf best betaalde F1-coureurs van 2021.

Hamilton Verstappen start Aub Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Lewis Hamilton bleef in 2021 op zijn zeven wereldtitels hangen nadat Max Verstappen zichzelf nu regerend wereldkampioen mag noemen. De titels blijven hetzelfde, maar het salaris van de Mercedes-coureur is in 2021 iets gezakt. Naar schatting verdiende Hamilton in 2021 zonder sponsorgeld zo'n 27 miljoen euro. Door deals met onder andere Tommy Hilfiger, Monster Energy, L'Oreal Paris en Hugo Boss kan hij hier nog zo'n 10 miljoen euro bij optellen, terwijl hij in 2020 nog zo'n 50 miljoen euro verdiende.

Er is maar één coureur die in de buurt komt van Hamiltons salaris en dat is natuurlijk Verstappen. De Nederlander verdiende in 2021 zo'n 22 miljoen euro als vast salaris, maar hierbij zijn de prestatiebonussen nog niet meegerekend. Reken maar op een bonus van een aantal miljoenen voor al zijn overwinningen - en natuurlijk de wereldtitel - die Verstappen binnen hengelde voor Red Bull. Daarbovenop krijgt Verstappen ook nog sponsorinkomsten en geld via de Verstappen store.

Bij een topteam verdien je over het algemeen meer dan in het middenveld, maar door ervaring en wereldkampioenschappen kan de teller al snel oplopen. Dat bewijzen Fernando Alonso en Sebastian Vettel, die in het middenveld meer dan tien miljoen euro per jaar verdienen. Ook coureurs zoals Daniel Ricciardo verdienen een aardige boterham met het rijden in de F1. Benieuwd naar de bestbetaalde coureurs? Hieronder een overzicht.

Het overzicht van de best betaalde coureurs van 2021 lees je hieronder. De cijfers zijn bij benadering, waarin de bonussen en sponsorinkomsten niet zijn meegenomen. De tekst gaat verder onder de tabel. Benieuwd naar alle salarissen? Die vind je hier.

Best betaalde Formule 1-coureurs van 2021

# Coureur Team Salaris
1. Hamilton Mercedes € 27 miljoen
2. Verstappen Red Bull € 22 miljoen
3. Alonso Alpine € 17,5 miljoen
4. Vettel Aston Martin € 13 miljoen
5. Ricciardo McLaren € 13 miljoen

De verschillen in salaris per WK-punt

Verstappen en Hamilton verdienen het meest van de grid, maar als we het omrekenen naar de behaalde WK-punten verschilt het veld nogal. Hier kon Kimi Raikkonen gemakkelijk de eerste plaats halen, want met tien punten verdiende de Alfa Romeo-coureur een miljoen per punt. De twee titelrivalen van 2021 komen niet in het lijstje voor, wat met een enorm puntenaantal natuurlijk logisch is.

Als we verder kijken wat een coureur per punt waard is, completeren Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Nicholas Latifi en Daniel Ricciardo de top vijf. alle vier de coureurs kregen omgerekend meer dan een ton per punt betaald.

Salaris per verdiend punt in 2021

# Coureur Team Salaris per punt
1. Raikkonen (10 punten) Alfa Romeo € 1 miljoen
2. Vettel (43 punten) Aston Martin € 349 duizend
3. Alonso (81 punten) Alpine € 247 duizend
4. Latifi (7 punten) Williams € 142 duizend
5. Ricciardo (115 punten) McLaren € 130 duizend

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore