Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Dit verwachten Leclerc en Sainz van hun nieuwe Ferrari-bolide

Met de nieuwe SF-24 hoopt Ferrari hogen ogen te gooien in het nieuwe Formule 1-seizoen. Charles Leclerc en Carlos Sainz reageren enthousiast op de nieuwe bolide van de Scuderia en ze willen een stap naar voren maken.

Leclerc Sainz Ferrari launch
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Ferrari

Met de SF-23 van vorig jaar kwamen Charles Leclerc en Carlos Sainz met Ferrari tot een derde plek in het constructeurskampioenschap met een paar punten achterstand op Mercedes. Daarbij was Sainz de enige coureur die Red Bull van een overwinning af kon houden in 2023. De Spanjaard pakte daarnaast slechts twee podiumplekken, Leclerc stond in totaal zes keer op het podium. De Monegask werd vijfde in de WK-stand met Sainz daar twee plekken onder. Dat moet beter voor Ferrari in 2024.

Leclerc is in ieder geval blij met hoe de auto eruit ziet. "Ik vind de auto er erg mooi uitzien, inclusief de witte en gele delen op het bodywork. Maar wat me natuurlijk echt interesseert is hoe de auto zal presteren op het circuit, want dat is het enige dat telt. De SF-24 zou minder gevoelig en makkelijker te besturen moeten zijn en voor ons coureurs is dat wat je nodig hebt om het goed te doen", zo vertelt de Monegask.

"Ik verwacht dat de auto op verschillende gebieden een stap voorwaarts zal zetten en aan de indruk die ik in de simulator heb opgedaan, denk ik dat we zijn waar we willen zijn. Dit seizoen is het doel om altijd de koploper te zijn en ik wil onze fans veel te bieden hebben om voor te juichen, door racezeges aan hen op te dragen", zegt Leclerc verder.

'Stap voorwaarts'

Sainz kan niet wachten om aan het nieuwe seizoen te beginnen, naar wat zijn vierde en laatste jaar bij Ferrari zal zijn. "Toen ik de SF-24 voor het eerst zag, kon ik niet wachten om in te stappen en hem te starten. Nu kijk ik ernaar uit om ermee op het circuit te rijden om te zien of het overeenkomt met het gevoel dat ik had in de simulator, namelijk dat het de stap voorwaarts is die we allemaal willen", laat Sainz weten.

"Het doel is om een auto te hebben die beter te besturen is zodat we in staat zijn om een consistent racetempo te kunnen rijden, want dat zijn de basisvereisten om voor de overwinning te kunnen strijden. Wij hebben als coureurs ons uiterste best gedaan om de ingenieurs precieze feedback te geven en ik weet zeker dat het personeel in Maranello naar onze wensen heeft geluisterd. We willen de fans iets geven om voor te juichen, want ze waren vorig jaar zo solidair, zelfs toen het niet ging zoals wij wilden", aldus de Spanjaard.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore