Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Las Vegas 2023

F1-kopstuk verontschuldigt zich aan Las Vegas

De Formule 1 Grand Prix van Las Vegas is een evenement dat flink gehypet wordt, maar niet iedereen is er even blij mee. De locals moeten veel slikken en daar is ook F1-kopstuk Greg Maffei zich echt wel van bewust.

Het opbouwen van een Formule 1-stratencircuit is een flinke onderneming. Er moet het nodige aan extra's worden opgebouwd, terwijl evenzoveel (tijdelijk) moet worden afgebroken of worden afgesloten.

De locals in bijvoorbeeld Monaco zijn wel wat gewend, maar in Las Vegas is dat een ander verhaal. Niet iedereen is even blij met de komst van het F1-circus en Liberty Media (eigenaar van de F1)-CEO Greg Maffei richt zich tot hen.

"Ik bied mijn excuses aan aan alle inwoners van Las Vegas. We waarderen hun verdraagzaamheid en hun bereidheid om ons te tolereren", zo vertelt hij in gesprek met FOX5, om vervolgens uit te leggen dat ook juist die locals gebaad zijn bij de komst van de Formule 1. "We brengen 1,7 miljard dollar aan inkomsten mee naar de regio, dus niet enkel de fans profiteren van het evenement."

"We hopen op een groot economisch voordeel voor Las Vegas. En dit eerste jaar is hopelijk ook meteen het lastigste jaar, aangezien de opbouw van alles volgend jaar vast sneller en soepeler zal verlopen", zo stelt hij de inwoners een beetje gerust.

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel