Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

F1-schandalen: Ferrari schoffeert Massa op 'één van zijn droevigste dagen van zijn leven'

Nadat Felipe Massa in 2009 zijn zware ongeluk kende waarin hij gewond raakte aan zijn oog, wist hij nooit meer een race te winnen. Daar droeg Ferrari aan bij met een tot op de dag van vandaag veelbesproken, maar ook verfoeide call.

Massa Alonso 2010
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © xpb.cc

De beelden staan bij menigeen nog op het netvlies gegrift. Op de Hungaroring raakt een veer, afkomstig van de BrawnGP van Rubens Barrichello, Felipe Massa op zijn helm. Massa is direct buiten westen en vliegt stuurloos de banden in.

Massa kan het ongeluk navertellen en dankt God tot op de dag van vandaag op zijn blote knieën daarvoor. Hij keert in 2010 terug achter het stuur van de Ferrari, maar lijkt iets van zijn oude glans te zijn verloren: "Al heeft niemand dat ooit zo tegen mij gezegd", benadrukt hij nu, 15 jaar later in gesprek met de Spaanstalige tak van Motorsport.

Een zege pakte hij nooit meer, al is hij in de GP van Duitsland goed op weg. Hij pakte Sebastian Vettel en teamgenoot Fernando Alonso bij de start om vervolgens de leiding te behouden, totdat de beroemde boordradio ook Massa te oren kwam. 

"Fernando is faster than you. Can you confirm you understood that message?"

Massa gehoorzaamde en in de jaren die volgden was Ferrari een stuk minder competitief, waardoor Massa nooit meer in aanmerking kwam voor een Grand Prix-zege. En dat maakte die bewuste zondagmiddag op de Hockenheimring des te pijnlijker.

"Helaas werd mij een overwinning ontnomen in Duitsland, nota bene op de dag af precies een jaar na mijn ongeluk, op 25 juli 2010. Het was één van de droevigste dagen uit mijn leven. Nadien volgde een andere periode, want ik had niet langer de beschikking over een competitieve auto om mee te winnen."

De teamorder was zó opzichtig en viel bij velen zó verkeerd dat dergelijke teamorders in de Formule 1 naar aanleiding van dit incident voor enige tijd werden verboden.

Over de nasleep van zijn crash is hij duidelijk: "Het heeft me niet veranderd. Niet qua hoe ik voorheen was en hoe ik nu ben. Maar ik weet het leven wel beter te waarderen, zowel dat van mezelf als van anderen. Je denkt vaak dat je niks zal overkomen, maar als dat wel gebeurt, waardeer je het leven meer. Ik ben dankbaar voor elke dag."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel