Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

Ferrari bereikt unieke mijlpaal in België

Ferrari is al decennialang een vaste waarde binnen de absolute top van de Formule 1 en de resultaten van de iconische Italiaanse renstal zetten die status nog maar eens kracht bij. Tijdens de Grand Prix van België behaalde Ferrari namelijk een iconische mijlpaal.

Leclerc
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een Formule 1-grid zonder de iconische rode bolides van Ferrari is haast ondenkbaar, want de Scuderia is het enige team dat al sinds de begindagen betrokken is bij de koningsklasse van de autosport. Ook de statistieken en resultaten liegen er niet om, want Ferrari is tot nu toe het succesvolste team in de geschiedenis van de Formule 1. 

De Italiaanse renstal heeft dan ook tal van records in handen, waaronder een record voor de meeste constructeurstitels (16) en de meeste overwinningen (245) in de geschiedenis van de Formule 1. Met de rijke geschiedenis van de Italiaanse renstal verschijnt het team vrijwel in ieder lijstje bovenaan en ook na de Grand Prix van België was dat weer het geval, al was het in dit keer een nog iets bijzonderdere mijlpaal.

Charles Leclerc en Carlos Sainz eindigden de race op het circuit van Spa-Francorchamps respectievelijk als derde en zesde, mede door de diskwalificatie van George Russell, en konden daardoor 23 punten toevoegen aan hun puntentotaal. Dat was genoeg voor Ferrari om als eerste team in de geschiedenis van de Formule 1 de mijlpaal van 10.000 gescoorde punten te bereiken. 

Op dit moment heeft de Italiaanse renstal 10.017 punten in handen. Dat is ruim 2000 punten meer dan Red Bull (7656) en Mercedes (7488,5) op de plekken twee en drie en zelfs een voorsprong van ruim 3000 punten op McLaren (6657,50), die op de vierde plek staan in dat klassement. 

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel