Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Ferrari

'Ferrari pakt groots uit met uitzonderlijke update voor thuisrace'

Ferrari pakt groots uit voor de Grand Prix van Italië. De Scuderia heeft een grote update meegenomen, mét een speciale achtervleugel. En dat is uitzonderlijk.

Leclerc FP2 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na afloop van de Grand Prix van Nederland kondigden Fred Vasseur en Charles Leclerc aan dat Ferrari updates zou meenemen naar Italië. De Scuderia begon sterk aan het seizoen, maar zakte de afgelopen tijd gestaag weg en kon het tempo van McLaren, Red Bull en Mercedes niet goed volgen. Wel begon Leclerc sterk aan de tweede seizoenshelft door de derde plaats te pakken op Zandvoort, terwijl Carlos Sainz vanaf de tiende startplek naar de vijfde plaats reed.

De nieuwe updates voor Monza zouden Ferrari weer vooruit moeten helpen. RacingNews365 heeft begrepen dat het zelfs om uitzonderlijke updates zou gaan. Ferrari lijkt een achtervleugel bij zich te hebben die speciaal voor de hoge snelheden op Monza is ontworpen. Tegenwoordig is het zeldzaam in de Formule 1 dat teams een specifiek ontwerp van een onderdeel meenemen, mede omdat de budget cap het verhindert om te veel unieke onderdelen te ontwikkelen. Teams kunnen niet onbeperkt financiële middelen inzetten en nieuwe onderdelen testen in de windtunnel.

Ferrari lijkt er toch in geslaagd te zijn om een speciale achtervleugel te produceren voor haar thuisrace. Er zou zelfs sprake van zijn dat de achtervleugel alleen op Monza wordt gebruikt. Bovendien zijn ook de vloer en de beam wing aangepast, in de hoop dat Ferrari kan schitteren voor de tifosi. De vorige update, geïntroduceerd in Barcelona, zorgde ervoor dat het stuiteren terugkeerde, waardoor Ferrari genoodzaakt was een oplossing te vinden. De Grand Prix van Italië moet het startpunt van een grote verbetering vormen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel