Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mohammed Ben Sulayem

FIA-president deelt ferme waarschuwing uit aan coureurs en teams

FIA-president Mohammed Ben Sulayem heeft in een Instagram story een uitgebreid statement gedeeld over online misbruik. Hij wil dat de stewards geen enkele vorm van misbruik binnen de F1 toestaan en waarschuwt daarbij de coureurs en teams.

FIA vlag 2020
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Sinds social media een flinke opmars heeft gemaakt, is daar bijna onlosmakelijk ook veel negatitiveit bijgekomen. De president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem, deelt nu een uitgebreid bericht waarin hij een duidelijke boodschap deelt. "Als onderdeel van onze voortdurende strijd tegen online misbruik, hebben recente onderzoeken aangetoond dat er een direct verband is tussen negatieve opmerkingen van coureurs en teamleden en meer haat tegen FIA-officials op sociale media."

Daarbij zegt de president van de FIA dat er tijdens de laatste World Motor Sport Council een wijziging is doorgevoerd van de definitie van wangedrag binnen de International Sporting Code. Dat is gebeurd naar aanleiding van incidenten waarbij prominente leden van onze sport uitspraken hebben gedaan richting officials die aanzetten tot misbruik. "Deze wijziging zorgt voor verdere ondersteuning van de officials en vrijwilligers van de FIA. Zij besteden hun tijd aan het verbeteren van onze sport, om het zo veilig en eerlijk te houden."

"Onze stewards moeten bereid zijn om kracht te tonen in de strijd tegen deze vorm van misbruik. Ze hebben mijn volledige steun en de steun van onze International Sporting Code bij het nemen van hun beslissingen. Ik dring er bij hen op aan om te laten zien dat de FIA geen enkele vorm van misbruik binnen onze sport toestaat", zo sluit Ben Sulayem af.

De coureurs en teams zijn dus gewaarschuwd voor strenger beleid van de FIA op dit gebied. Dat zou er dus zomaar tot kunnen leiden dat er forsere straffen worden uitgedeeld als coureurs en teams zich negatief uitlaten over de stewards.

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel