Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Pierre Gasly

Gillende Gasly in extase na podium in Zandvoort: "YES!"

Het is zijn eerste podium bij Alpine. Pierre Gasly verraste vriend en vijand met een derde plek in Zandvoort. Hij is door het dolle heen.

Gasly podium Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

"Alles wat ik wil zeggen is 'Let's gooooo. Yes!'", zo begint Gasly na afloop van de GP van Nederland tegenover Giedo van der Garde. De Fransman heeft net P3 veroverd in de GP van Nederland, nadat Sergio Perez door een straf van vijf seconden terugviel. "Ik voel me echt geweldig!"

Het was geen lekkere eerste seizoenshelft voor Gasly, die slechts 22 WK-punten had verzameld in de eerste twaalf races. Daar zijn er nu in een klap vijftien bij gekomen.

"Wat een race zo meteen na de zomerstop. Het was niet de makkelijkste start van het jaar. We probeerden race na race verbetering te vinden. Het was goed om even pauze te nemen, vervolgens terug te keren en weer vol aan de slag te gaan. Ik ben heel blij voor heel het team met deze P3."

Ook na de race ging Gasly los op de radio. Check hieronder zijn vreugde. Het artikel gaat daaronder verder.

Straf Perez

Na de herstart moest Gasly in de slotronden nog even aan de bak om binnen vijf seconden achter Perez te blijven, zodat hij de derde plaats over kon nemen.

"Ik was boos aan het begin van de race, toen ik zelf een straf kreeg van vijf seconden. Maar nu werd het 1-1", lacht hij. "Toen probeerde ik zo hard mogelijk te pushen en dat is gelukt. Een hele lange race, heel uitdagend, maar we hebben het perfect gedaan", zo sluit hij af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel