Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton erkent zijn meerdere in Verstappen: "Sneller dan dit kon ik niet"

Lewis Hamilton is het Formule 1-seizoen niet begonnen zoals hij van te voren zou hebben gehoopt. Hij moest bijna vier tienden van een seconde toegeven op Max Verstappen en genoegen nemen met de tweede plaats tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. Toch had de Brit verwacht dat het gat groter zou zijn.

Al tijdens de eerste sessie van het seizoen die er echt om deed ontstond er een rechtstreeks gevecht tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton namens Red Bull en Mercedes. In het beslissende deel van de kwalificatie gaven de twee elkaar na de eerste run geen duimbreedte toe, maar na de tweede run was het verschil duidelijk. Verstappen greep de poleposition, met een voorsprong van vier tienden van een seconde op zijn Britse rivaal.

Na afloop nam Hamilton zijn verlies. Hij zag Verstappen schitteren. "Wow... geweldig. Gefeliciteerd aan Max, hij heeft het geweldig gedaan, hij was zo snel die laatste ronde. Ik heb alles gegeven wat ik in me had, maar het was helaas niet goed genoeg", is hij realistisch.

Hij heeft alles uit zijn Mercedes W12, die niet helemaal op rails ligt, geperst. "Er zit altijd meer in, maar dit was het beste wat ik kon doen. Ik heb alles uit de auto gehaald", aldus Hamilton, die eigenlijk niet heel ontevreden was, want hij dacht dat de achterstand op Red Bull groter zou zijn.

"We hebben het heel goed gedaan in de periode tussen de testdagen en dit weekend in. In de fabriek heeft iedereen het geweldig gedaan en de aerodynamica-afdeling heeft geweldige info gegeven waarmee we de auto hebben kunnen verbeteren en dichter op Red Bull zijn komen te staan. Als je ziet hoe we er tijdens de testdagen voor stonden, dan dachten we echt dat de achterstand op Red Bull groter zou zijn."

Uitslag Kwalificatie - Bahrein

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na zeer teleurstellende tweede training Verstappen in Singapore