Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Hongarije 2023

Hamilton troeft Verstappen verrassend af in spannende kwalificatie voor GP van Hongarije

Lewis Hamilton heeft verrassend de pole voor de Hongaarse Grand Prix veroverd. Max Verstappen moest ditmaal genoegen nemen met de tweede positie.

In Q3 konden de coureurs eindelijk laten zien wat ze echt waard zijn, met iedereen op de zachte band doken de tijden omlaag. Er zou ook een antwoord komen op de vraag of Verstappen echt serieuze concurrentie zouden krijgen in Hongarije. Met name McLaren, teamgenoot Perez en Hamilton oogden sterk.

Verstappen duldde geen concurrentie en zette Norris op drie tienden, maar Hamilton wist zich naar de tweede tijd te rijden op één tiende van de Red Bull-coureur. Tegenvallend was de eerste run van Perez die een halve seconde prijs moest geven.

In de slotseconden wist Verstappen zijn tijd niet te verbeteren, maar was het Hamilton die dat wel deed! De Brit verraste door 0,003 seconde sneller te zijn dan Verstappen en zijn eerste pole van het seizoen te behalen voor Verstappen en Norris. Het drietal maakte er een waanzinnig spannende kwalificatie van waarbij Norris op de derde positie slechts 0,085 seconde toegaf.

De kwalificatie voor de Hongaarse Grand Prix vond plaats met een nieuw format. Ditmaal geen vrije bandenkeuze voor de rijders, maar de coureurs moesten in Q1 op de harde band, in Q2 op de medium band en in Q3 op de zachte band rijden.

Ditmaal geen problemen voor Sergio Perez om door te gaan naar Q2 en ook Max Verstappen kwam ongeschonden door het eerste deel van de kwalificatie. Dat gold niet voor George Russell die slechts achttiende werd! Verrassend snelste in Q1 was Guanyu Zhou in de Alfa Romeo.

Afvallers: Albon, Tsunoda, Russell, Magnussen en Sargeant

In Q2 reden alle coureurs op de gele medium band. Verstappen nam het heft in handen door de snelste tijd te klokken, maar de Nederlander overschreed de track limits en moest opnieuw aan de bak. Het team van McLaren toonde zich wederom razendsnel met Lando Norris en Oscar Piastri die zich in de top meldden.

Verstappen wist zichzelf met de derde tijd te kwalificeren voor Q3, maar Carlos Sainz greep naast een positie in de top 10: de Spanjaard stelde in zijn Ferrari teleur met een elfde tijd.

Afvallers in Q2: Sainz, Ocon, Ricciardo, Stroll en Gasly.

Uitslag Kwalificatie - Hongarije

Unibet
# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"