Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

"Het is maar goed dat Hamilton in 2020 een doel heeft om voor te strijden"

Volgens oud-Formule 1-coureur Alain Prost is het goed dat Lewis Hamilton volgend seizoen een zevende titel heeft om voor te strijden. Anders zou het volgens hem misschien lastig zijn voor de Brit om zich te motiveren.

Hamilton WK 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Alain Prost won in de jaren '80 en '90 in totaal vier Formule 1-wereldtitels. Destijds had hij alleen nog de Argentijn Juan Manuel Fangio, die in de jaren '50 in totaal vijf titels won, voor zich op de lijst met meest succesvolle Formule 1-coureurs.

Momenteel bevindt Lewis Hamilton zich in een vergelijkbare situatie. Nadat hij dit seizoen zijn zesde wereldtitel in de wacht wist te slepen, moet hij op de lijst der lijsten alleen nog zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher voor zich dulden.

Volgens de Fransman is het maar goed dat Hamilton volgend seizoen het doel om het record van Schumacher te evenaren voor ogen kan hebben: "Soms kun je de motivatie verliezen als je twee, drie of vier keer hebt gewonnen", zo wordt Prost geciteerd door Motorsport.com. "Wat is dan je doel?"

"Gelukkig maar dat hij op dit moment een doel heeft om voor te strijden. Bovendien zit hij op een stoeltje bij het beste Formule 1-team. Het zal interessant worden om te zien wat hij daar volgend jaar mee doet. Op dit moment rijdt hij met veel ervaring en expertise. Daarom kan hij een race en zelfs ook een heel seizoen managen", aldus Prost.

Meest succesvolle Formule 1-coureurs

Naam Aantal kampioenschappen
Michael Schumacher 7
Lewis Hamilton 6
Juan Manuel Fangio 5
Alain Prost 4
Sebastian Vettel 4
Jack Brabham, Jackie Stewart, Niki Lauda, Nelson Piquet, Ayrton Senna 3

Luister hieronder de nieuwste RacingNews365-podcast, waarin coureur Tim Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en radio-dj Jeroen van Inkel je bijpraten over alle gebeurtenissen in de Formule 1-wereld.

Praat mee!

Viaplay
x