Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Het ware verhaal achter het radiogezang van Verstappen: "Weer wat over Max geleerd"

'Radio Red Bull' stal de show na de Grand Prix van Brazilië, want Max Verstappen kreeg de lachers op zijn hand omdat hij een liedje van Tom Jones uit volle borst meezong in de auto. En laat daar nou een mooi verhaal achter zitten.

Verstappen Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen won op soevereine wijze de Grand Prix van Brazilië en boekte zo zijn zeventiende zege van het seizoen. De Nederlander reed bovendien een stokoud Formule 1-record van Alberto Ascari uit de boeken, wat hem op complimenten van Red Bull kwam te staan. Teambaas Christian Horner greep het moment aan om over de radio het liedje 'Green Green Grass Of Home' van Tom Jones af te spelen. De plaat stamt uit 1970, maar de 26-jarige Verstappen kende het maar al te goed. Sterker nog: de Nederlander zong eventjes uit volle borst mee.

Na afloop werd meer en meer duidelijk welk verhaal er achter het liedje schuil ging. Jos Verstappen, de vader van Max, speelde het altijd af als vader en zoon van het kartcircuit naar huis reden. Horner legt het na de race nog eens haarfijn uit tegenover onder meer RacingNews365 en verwijst naar de relatie tussen engineers en coureurs én vaders en zoons.

Horner stond met mond vol tanden over het verhaal

"We hebben weer wat nieuws over Max geleerd", lacht Horner. "Het blijkt zo te zijn dat Jos altijd liedjes van Tom Jones draaide als ze naar huis reden van de kartbaan, dus ik kreeg het voor elkaar om Green Green Grass of Home af te spelen. Ik heb werkelijk geen f*cking idee waarom een 26-jarige dat leuk vindt. Het was het minst voor de hand liggende nummer."

De teambaas van Red Bull kwam erachter in Qatar. "Jos vertelde me toen dat Green Green Grass of Home zijn favoriete liedje is. Ik dacht dat Max zou luisteren naar artiesten als Ed Sheeran, net als zijn andere leeftijdsgenoten. Maar het blijkt iets van een andere leeftijdscategorie te zijn. De relatie en het vertrouwen tussen een engineer en een coureur moet er zijn, maar je moet ook een band hebben. Dat is cruciaal en blijkt ook uit dit voorbeeld."

Bekijk hieronder hoe Verstappen het liedje meezingt!

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel