Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Hill schetst toekomst van vriend Newey: "Zo kan hij doen wat hij het beste doet"

Het is al even bekend dat topontwerper Adrian Newey aan het einde van dit seizoen zal vertrekken bij Red Bull, maar over zijn volgende uitdaging is tot dusver weinig officieel bekend. Damon Hill durft in ieder geval te stellen dat sommige geruchten het mogelijk wel bij het rechte eind kunnen hebben.

Adrian Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Bij Red Bull weet men inmiddels al langere tijd dat topontwerper en meesterbrein Adrian Newey aan het einde van het seizoen zal vertrekken. Er zal mogelijk dus flink wat veranderen binnen de interne structuren van de Oostenrijkse renstal, maar toch zijn alle ogen vooral gericht op de toekomstplannen van de Britse topontwerper. 

Hij staat natuurlijk bekend als het meesterbrein achter al die dominante Red Bull-bolides van de afgelopen jaren, dus de kans dat zijn volgende team flink kan profiteren van de kennis van de Brit is behoorlijk groot. Maar de vraag blijft echter: waar komt hij volgend jaar terecht? Ferrari werd eerder als mogelijkheid genoemd, maar lijkt inmiddels geen optie meer te zijn. Aston Martin lijkt daardoor op pole te staan om Newey naar hun team te halen.

Voormalig Formule 1-kampioen Damon Hill is niet alleen expert, maar ook nog eens een goede vriend van Newey. De Brit deelt zijn verwachtingen over de toekomst van zijn vriend in de F1 Nation-podcast. "Ik denk wel dat hij nog verder wil in de Formule 1, maar ik denk wel dat hij dat dan graag op zijn eigen tempo wil doen. Ik ga er niet vanuit dat hij heel erg zit te wachten op stress. Hij wil zijn ervaring gewoon optimaal benutten op een plek waar hij weet dat mensen naar hem luisteren, want dan kan hij doen waar hij zo ontzettend goed in is."

"Maar het is natuurlijk heel lastig om op een nieuwe plek terecht te komen, want je moet iedereen nog leren kennen en je moet ook ondervinden hoe men daar te werk gaat. Het is echt wel een flink karwei. Misschien kan hij dit nog wel tien jaar volhouden, maar ik weet het niet. Hij zei eerder natuurlijk al wel dat hij best moe is en het is allemaal natuurlijk heel stressvol, maar Adrian is bovenal ontzettend competitief. Hij zal zichzelf constant onder druk zetten omdat hij het beste uit zichzelf wil halen, maar dat houdt een mens ook niet al te lang vol."

Toch ziet Hill het dus wel gebeuren dat de topontwerper nog een volgende uitdaging uitzoekt voor de komende jaren. Als het aan de voormalig wereldkampioen ligt, is het helemaal niet zo gek dat de Aston Martin-geruchten nu juist op lijken te komen. "Ze hebben de ruimte en de middelen om hem binnen te halen, maar hebben ook nog genoeg potentie."

Ook interessant:

Zonder Max Verstappen is Red Bull niet veel meer

Wat moet Verstappen wel en niet willen nu Red Bull toch serieus uitgedaagd wordt? En als de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk zelf de topstoeltjes in de F1 mogen verdelen, welke combinaties krijgen we dan?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel