Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Horner reageert persoonlijk op FIA-onderzoek naar Toto en Susie Wolff

Nadat de FIA aankondigde een onderzoek in te stellen naar Toto en Susie Wolff over het vermeend delen van vertrouwelijke informatie brachten alle F1-teams hetzelfde statement uit, namelijk dat niemand op een dergelijk onderzoek aan had gedrongen. Dat statement kwam op dezelfde avond als waarop Christian Horner namens Red Bull aanschoof bij Sky Sports.

Horner Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

En dus werd Red Bull-teambaas Christian Horner op de man af de vraag gesteld. "Was het Red Bull dat had geklaagd over mogelijk belangenverstrengeling tussen Toto en Susie Wolff?" De bekendmaking van de FIA dat ze onderzoek gaan doen, suggereerde immers dat meerdere teams zorgen hebben geuit.

Het antwoord van Horner sluit aan bij het statement dat alle teams op woensdagavond reeds uitvaardigden: "Er heerst een felle rivaliteit tussen Mercedes en Red Bull op het circuit, maar we hebben bij de FIA geen officiële klacht ingediend over Toto, Susie of Mercedes."

"Sterker nog, Red Bull is het team dat het nauwst betrokken is bij de F1 Academy (waarbinnen Susie Wolff één van de kopstukken is, red.), tot het punt zelfs waarop we met Red Bull en AlphaTauri gecombineerd drie auto's inschrijven voor 2024. We werken dus nauw met Susie, die daar geweldig werk verricht, samen."

Horner gaat verder: "Wij zijn, net als de andere teams, verbaasd over het statement van de FIA van dinsdag. Het was zeker niet geïnitieerd door Red Bull. We hebben geen klachten ingediend of vragen gesteld. Niet aan de FIA en niet aan de FOM."

"Ik kan niet namens de andere teams spreken. Dit is nu ook een FIA-zaak. Zij hebben deze stap gezet, maar zoals ik al zei heeft Red Bull er niets mee te maken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel