Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Haas F1 Team

Hulkenberg fileert Haas: "We verdienen geen punten"

Als het aan Nico Hulkenberg ligt dan verdiende zijn team na de Grand Prix van Italië geen punten. Dat kreeg men ook niet, want met een P17 en P18 zijn ze ver verwijderd van de top tien, en dus de punten, verwijderd.

Hulkenberg Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RCN365/Michael Potts

Hoewel Haas (lees: voornamelijk Hulkenberg) op de zaterdag in de kwalificaties soms nog wel eens het laatste deel weet te halen, vallen de coureurs in de race vaak terug in de rangorde. Reden? Bandenslijtage. De VF-23 staat er bekend om een 'bandenvreter' te zijn gedurende de races, en hier loopt het Amerikaanse team op de zondagen steeds weer tegenaan.

Het team van Haas kwam tijdens de zaterdag van het GP-weekend van Italië niet in de buurt van het laatste deel van de kwalificatie. Hulkenberg mocht de race vanaf P13 aanvangen, Kevin Magnussen P19. De race finishten ze op de 17e en 18e positie, op een ronde achterstand van raceleider Max Verstappen.

In gesprek met de Duitse Sky Sport kan Hulkenberg zijn teleurstelling niet verbergen. "We presteren ondermaats in vergelijking met de concurrentie", vertelt hij eerlijk.

De Duitser uit kritiek op zijn team: "We waren het enige team dat niets meenam naar Monza. Als je zo weinig doet, kun je niet veel verwachten. We verdienen op deze manier geen punten, verre van dat. Het is frustrerend, bitter en triest, maar we moeten het accepteren."

"We likken onze wonden en over 14 dagen zijn we terug op een circuit dat ons misschien wat beter ligt." Toch stelt de Haas-coureur de verwachtingen gelijk bij: "Ik zal dan wel over een nieuwe voorvleugel beschikken, dus ik ben voorzichtig optimistisch. Natuurlijk gaan we daar geen wonderen mee verrichten, maar ik hoop dat we weer wat beter zullen zijn", sluit Hulkenberg af.

Ook interessant:

Recordhouder Verstappen spreekt op de baan, Mercedes vooral daarbuiten

Verstappen deed het onmogelijk op Monza. Meer lof voor hem in de nieuwe F1-podcast van RacingNews365? Jazeker, maar de heren Coronel, Dimmers en Mosterdijk bespreken heus ook meer.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel