Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

IMSA geeft kapitale blunder toe in 23 uur en 58 minuten van Daytona

Verwarring alom bij de finish van de 24 uur van Daytona. De finishvlag werd te vroeg uitgehangen, dat terwijl er slecht één seconde zat tussen de nummers één en twee in de GTP-klasse.

Porsche Daytona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Penske Motorsport

De winnende Porsche 963 van Penske Motorsport, bestuurd door onder andere oud F1-coureur Felipe Nasr, werd afgevlagd toen er nog 1 minuut en 35 seconden op de klokken stonden. De 24 uur werden zodoende niet aangetikt en een laatste ronde-gevecht werd het publiek ontzegd. Ja, de klanten-Cadillac met startnummer #31 lag er een volle seconde achter, maar in het verkeer van Daytona kan van alles gebeuren.

Verwarring alom dus. Was er iets misgegaan? Ja, zo laat de IMSA, organisator van het kampioenschap, weten: "Door een fout bij de wedstrijdleiding werd door de IMSA de witte vlag (ten teken van de laatste ronde, red.) met nog drie minuten op de klok te vroeg uitgehangen."

"Een ronde later kreeg de Porsche het zwartwit geblokt met nog 1 min en 35 seconden op de klok, waardoor er een ronde te weinig is gereden. Echter, artikel 49 van de sportieve reglementen van IMSA schrijft voor dat wanneer het zwart wit geblokt getoond wordt, óók voor het geplande einde van de race, de race officieel voorbij is."

Nasr, die in de slotstint achter het stuur zat, kreeg via de boordradio te horen vooral te blijven pushen tot ze zeker waren dat de race echt was afgevlagd. Dat was wat de Braziliaan deed, wat enkel voor meer verwarring zorgde.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel