Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen legt toekomst Max in handen van Red Bull

Het was een van de verhalen van Silly Season: de mogelijke overstap van Max Verstappen naar Mercedes. In 2025 komt het er in ieder geval niet van. Jos Verstappen deelt nu zijn mening.

Verstappen Qualifying Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Stapt Max Verstappen nu wel of niet over naar Mercedes? Het was een van de vragen die boven de markt hing tijdens Silly Season, maar de drievoudig wereldkampioen blijft in 2025 in ieder geval bij Red Bull. Al ziet vader Jos Verstappen dat Red Bull momenteel alle zeilen bij moeten zetten om de situatie bij het team te verbeteren.

De oudste Verstappen houdt de vinger aan de pols, zeker als de resultaten er niet zijn. "Dan zal de druk overal toenemen, honderd procent. We weten nu wat winnen is en dat willen we blijven doen. Natuurlijk hebben we daar een goede auto voor nodig, maar het is aan het team om te laten zien waarom we hier zijn", zo vertelt hij tegenover Viaplay.

Toto Wolff leek eerder deze week te impliceren dat hij het management van Verstappen had gesproken over een mogelijke overstap, maar de drievoudig wereldkampioen weet daar niks van. "Welke meeting? Ik kan het me niet herinneren!", zo stelt de Nederlander.

De vraag aan de vader Jos is dan ook: was de overstap dichtbij? "Nou, dichtbij... Uiteindelijk ligt de keuze bij Max, maar hij heeft altijd gezegd: 'het is heel makkelijk om snel over te stappen. Maar we zitten nog steeds goed, hebben nog steeds een goede auto en gaan voor het kampioenschap'. We staan nog ver aan de leiding, maar je moet de vinger aan de pols blijven houden en gewoon kijken wat er allemaal gaat gebeuren de komende jaren."

De slotvraag voor de tweevoudig podiumklant in de F1 is: wordt Verstappen in 2024 'gewoon' wereldkampioen? "Zekerheid heb je zeker niet. En hij doet er alles aan om elk weekend zoveel mogelijk punten te scoren. We gaan het zien, maar het is geen zekerheid", zo sluit Jos Verstappen af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel