Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen luidt Red Bull-noodklok: "Dat zag ik al wel aankomen"

Max Verstappen hoopt in Zandvoort zijn vierde thuiszege op rij te pakken, maar gemakkelijk zal dat zeker niet worden. Zijn vader Jos luidt nu zelf de noodklok.

Jos Max Verstappen Bahrein
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

In de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland moest Max Verstappen tevreden zijn met een tweede positie. Het gat naar polesitter Lando Norris was echter groot, zeker op het korte circuit van Zandvoort. "Dat hij tweede staat, is positief. Maar als je op drieënhalve tiende tweede staat, dan maak ik me wel een beetje zorgen over de komende races", zo begint Jos Verstappen zijn verhaal tegenover Viaplay.

Is die P2 eigenlijk niet een beetje geflatteerd, als je ook naar de tijden van Oscar Piastri kijkt. "Dat klopt. Ze (McLaren, red.) gaan als een speer en wij zijn aan het struggelen. Ze doen er alles aan, maar het komt er niet uit, om eerlijk te zijn."

In hoeverre zag de oudste Verstappen deze struggle aankomen? "Ik heb dit wel aan zien komen." Dan deelt hij de voortekenen. "Het zag er in het begin van het seizoen gewoon sterk uit, maar ineens waren we alles kwijt. De updates waren er in mijn ogen wel, maar ze deden niet veel. En dat is ook wel gebleken. Het is vervelend en ik denk dat ze alle zeilen bij moeten zetten om het beter te maken."

Jos Verstappen vervolgt: "Max klaagt over de balans. Dat zei hij net (na de kwalificatie, red.) ook weer: de balans is er niet, er is onder- en overstuur. En dat is het ook moeilijk om te pushen. Je weet gewoon niet wat er gaat gebeuren. En dat blijkt ook wel. Ik sprak Max dus net en hij is niet tevreden, dat merk je wel. Maar dat zie ik ook aan hem", zo sluit hij af.

Bekijk hieronder het gesprek met Jos Verstappen!

Ook interessant:

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel