Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Jos Verstappen

Jos Verstappen: "Red Bull geloofde Max niet echt en nu ben je te laat"

Volgens vader Jos Verstappen heeft Red Bull onvoldoende gehoor gegeven aan de feedback over de balans van de Red Bull RB20 vroeg in het seizoen. En nu, zo weet de voormalig F1-coureur, kan het weleens te laat zijn.

Verstappen Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

We weten dat de Red Bull RB20 kampt met hardnekkige balansproblemen. Hij gaat van onder- naar overstuur en weer terug en het maakt het voor coureurs Max Verstappen en Sergio Perez heel lastig om de auto te lezen. De auto is onvoorspelbaar.

Als Jos Verstappen te gast is in de radio-ochtendshow van Coen en Sander op JOE, geeft de vader van Max echter aan dat die balansproblemen allerminst nieuw zijn: "Verstappen heeft aan het begin van het seizoen al aangegeven dat de balans niet klopt. Dat is niet naar buiten gebracht, want dat probeer je binnenskamers te houden."

"Maar toen klaagde hij al over de balans. Alleen ze geloofden het niet echt, of ze zagen het niet terug, en nu ben je eigenlijk alweer een beetje te laat", aldus Verstappen sr.

De suggestie dat Red Bull gedurende het seizoen slechter zou zijn geworden, wijst Verstappen van de hand, de problemen die het nu zo doen lijken, waren er volgens de Limburger immers al: "De updates die we geïntroduceerd hebben, hebben niet gebracht wat men ervan verwachtte."

"Daardoor sta je als team toch een beetje stil, terwijl andere teams wel echt flinke stappen zetten. Stilstand is achteruitgaan, met name ook in de Formule 1", vervolgt Verstappen, die een weinig positieve blik op de nabije toekomst werpt.

"De komende tijd ziet het er ook niet positief uit. De races volgen elkaar snel op en volgens mij hebben ze nog niet echt een oplossing gevonden."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel