Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Kritiek Verstappen op GP Las Vegas genuanceerd: "Dan was zijn reactie anders geweest"

Max Verstappen was ontzettend kritisch op het nieuwe Grand Prix-weekend in Las Vegas, maar zong na zijn zege wel uit volle borst "Viva Las Vegas" over de boordradio. Red Bull-adviseur Helmut Marko kan erom lachen en vindt dat zijn pupil iets aardiger had mogen zijn.

Verstappen Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Makkelijk ging het niet, maar Max Verstappen pakte zijn achttiende seizoenszege in de straten van Las Vegas. Een straf, een touché met George Russell en de daaropvolgende schade weerhielden de Nederlander er niet van om in de slotfase Sergio Perez en Charles Leclerc te passeren voor de eerste positie. Verstappen zong na afloop wederom een liedje, Viva Las Vegas, terwijl hij het niet zo heeft op de nieuwe Grand Prix. Het zou '99 procent show en 1 procent sport' zijn. Helmut Marko vindt dat Verstappen het iets beter aan had kunnen pakken.

"Max is heel rechtdoorzee, had dingen misschien wat diplomatieker kunnen zeggen, maar heeft nu alles goed gemaakt", lacht Marko bij de Telegraaf. "Ik weet zeker dat de organisatie nu heel blij met hem is. Hij zong na de race zelfs Viva Las Vegas, al denk ik dat hij zich wel beter kan richten op zijn race-carrière", grapt de 80-jarige Oostenrijker. "Daarnaast moet je ook rekening houden met het feit dat we aan het einde van het seizoen zitten. Iedereen is moe, alle werknemers hier worstelden met de jetlag en hadden wallen onder hun ogen."

Marko denkt dat Verstappen eerder in het jaar minder hard was geweest voor het evenement. "Max houdt over het algemeen niet van allerlei marketing- en PR-gedoe, maar tachtig procent van onze sponsoren is Amerikaans en hier aanwezig. Ik denk dat zijn reactie eerder deze week anders was geweest als we meer aan het begin van het seizoen hadden gezeten."

Tot welke conclusie Marko komt na de eerste race? "Ik heb altijd gezegd dat we hier pas een conclusie moesten trekken na afloop van de race. En de race was fantastisch. Het was ongelofelijk hoe Max ronde voor ronde andere coureurs inhaalde. Zijn inhaalacties waren gewoon: bam, hij deed het. We hadden op voorhand verwacht dat we veel beter waren op de medium band, maar dat was dus niet zo. Maar aan de andere kant waren we juist sterker dan gedacht op het hardste rubber. Dat hielp ons enorm."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Las Vegas 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel