Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc in extase na intense gevechten met Sainz: "Zo hoort racen te zijn!"

Nota bene op het thuiscircuit van Ferrari, Monza, vochten Charles Leclerc en Carlos Sainz tot het gaatje. Ging dat te ver? Nee, volgens Leclerc was het perfect.

Leclerc Sainz Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De tifosi werden tijdens de Grand Prix van Italië in ieder geval getrakteerd op een spannend gevecht voor het podium. Het enige nadeel: dat gevecht was tussen Ferrari-coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc. De een heeft het vast fantastisch gevonden, de ander heeft geen nagels meer over door de gevechten op het rondje en de nagelbijtende strijd.

Toch ging alles goed en pakte uiteindelijk Sainz de laatste podiumplek. Leclerc baalt totaal niet. "Eerlijk, dit was een van de leukste races van het seizoen", zegt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Ik weet zeker dat Carlos hetzelfde zal zeggen. Misschien genoten de tifosi er niet zo veel van als wij deden, maar dit is precies zoals racen hoort te zijn. Eerder had ik dit met Max Verstappen, maar vandaag met Carlos was alles op de limiet met het verdedigen, terwijl ik op de limiet zat met het aanvallen."

"Ik denk dat een podiumplaats hier (voor Sainz, red.) heel veel betekent voor de tifosi. Ondertussen hebben wij van de race genoten. Carlos zat op de limiet met het overschrijden van de regels, maar ik ook, dus we hebben alles gegeven tot aan de laatste minuut", aldus Leclerc.

Check hieronder nog eens de heerlijke strijd tussen de twee Ferrari-coureurs.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel