Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Leclerc zag de Red Bull-bui al snel hangen: "Dat kan je niet bluffen"

Charles Leclerc beleefde een zeer wisselend 2023. Hij mocht zes keer de gang naar het podium maken, maar een zege zat er niet in door de dominantie van Red Bull. Dat het team van Max Verstappen zou gaan domineren, wist Leclerc al heel vroeg in het seizoen.

Leclerc Abu Dhabi 7
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Zes podiumplekken en liefst vijf keer poleposition. Charles Leclerc heeft genoeg positieve punten om op terug te kijken in 2023. Maar door de zeer dominante RB19 was hij niet in staat om een van die goede uitgangsposities om te zetten in een overwinning. Dat Red Bull het seizoen naar hun hand zou zetten, had Leclerc nog voor de start van de eerste GP al in de gaten.

"Ik realiseerde me dat meteen na de wintertests. Carlos (Sainz, red) reed op de de eerste ochtend in bijna geen wind en hij was heel tevreden. Ik stapte in de middag in de auto en toen stak de wind op. De auto was opeens heel moeilijk om mee te rijden. In het begin was ik nog onzeker omdat ik niet wist hoe de andere auto's zouden reageren. Op de laatste testdag reed Red Bull met een volle tank en realiseerden we ons dat ze ons ver voor waren in racesnelheid. Dat kun je niet bluffen. Volle tanks zijn volle tanks", zegt Leclerc tegen Auto Motor und Sport.

Accepteren zoals het is

Voor Leclerc zat er niets anders op dan omgaan met de situatie zoals die was. "In het begin waren we in de war door het feit dat we hen in de kwalificatie konden bijhouden. Maar bij ons kwam de snelheid over één ronde niet overeen met onze racepace. Je moet het accepteren zoals het is. Je hebt niets anders te doen. Ik voelde me op de een of andere manier herinnerd worden aan 2020. Na een goed seizoen 2019 met mijn eerste overwinningen, wilde ik meer en toen kwam er tegenslag. We hebben van toen geleerd dat het superbelangrijk is om je motivatie niet te verliezen als het niet zo goed gaat."

Leclerc is daarbij lovend op iedereen binnen het team. "De reactie van het team dit jaar was ongelooflijk en heel anders dan in 2020. Er is een veel grotere wil om dingen te veranderen tijdens het seizoen. Naarmate we onze zwakke punten beter leerden kennen, ging de fabriek alles op alles zetten om bepaalde upgrades eerder te voltooien en zelfs dit jaar nog vooruitgang te boeken. Ja, we hebben wat vooruitgang geboekt, maar het was niet genoeg om Red Bull in te halen. Om dat te doen zouden er andere dingen aan de auto veranderd moeten worden en dat is helaas niet mogelijk tijdens het seizoen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Singapore Marko luidt Red Bull-noodklok: "Niets werkt bij Verstappen"