Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Lyrische Marko wil het eens niet over de zege van Verstappen hebben

Max Verstappen won zijn zeventiende Grand Prix van het jaar, wederom op soevereine wijze. Daarachter streed de andere Red Bull-coureur met Fernando Alonso om P3. Helmut Marko genoot met volle teugen.

Perez Alonso Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Met een voorsprong van acht seconden op Lando Norris en maar liefst meer dan een halve minuut op de rest, won Max Verstappen op overtuigende wijze de GP van Brazilië. Als Helmut Marko in gesprek met Sky gevraagd wordt naar de dominante race, wil de Red Bull-adviseur snel van onderwerp veranderen.

"Verstappen was vooraan soeverein, maar het gevecht tussen Sergio Perez en Fernando Alonso was fascinerend", jubelt hij. "Ongelooflijk, die positiewisseling en die tactische jacht, met het opladen van batterijen enzovoort! Dat was het mooist!", is hij lyrisch.

Perez vindt het tempo terug

Had Perez het beter kunnen doen? "Dat is allemaal achteraf praten", lacht Marko. "De fout was dat Checo niet goed uit bocht drie kwam en later een kleine beweging maakte op het rechte stuk op weg naar bocht een, maar goed: ongelooflijk!"

Marko is zeer te spreken over de vorm van Perez, die weer terug lijkt te komen. "Sinds Mexico klopt het tempo van Checo, zowel in de kwalificatie als in de race. Hij heeft nu een solide voorsprong van dertig punten op Lewis, dus nu kunnen we wel uitgaan van de tweede plaats."

Ook interessant:

In chaos zie je hoe goed Max Verstappen écht is

Hij was misschien wel de enige constante coureur, die met twee overwinningen naar huis ging. Juist als de chaos op z'n grootst is, weet je van één iemand dat hij sowieso het hoofd cool houdt: Max Verstappen.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Brazilië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Eerste vrije training Formule 1 GP Singapore 2024