Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Adrian Newey

Manager Newey dient Red Bull van repliek: "Adrian is met gardening leave!"

Tijdens het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan stelde Christian Horner dat de Aston Martin-aankondiging van Adrian Newey 'voorbarig' was. Eddie Jordan, de manager van Newey, springt op de bres voor de topontwerper.

Newey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het werd groots aangekondigd: Adrian Newey stapt over naar Aston Martin. Eerder dit jaar maakte de topontwerper bekend dat zijn avontuur bij Red Bull ten einde komt, waarna de keuze op Aston Martin viel. Red Bull-teambaas Christian Horner was echter niet helemaal gediend van het grote feest in de fabriek van Aston Martin en noemde het 'voorbarig'. Eddie Jordan, de manager van Newey, spreekt Horner tegen en reageert in de podcast Formula for Success op David Coulthard, die de grootste aankondiging ook niet helemaal chique vond.

"Ik ga hem verdedigen, geef me die kans", vertelt Jordan. "Allereerst geloof ik, en ik ben niet de jongste meer, dat het Red Bull-vertrek van Newey misschien wel het mooiste is dat ik ooit heb gedaan op professioneel gebied. Het meeste was namelijk afgestemd. We hadden afgestemd dat we tot 6 september niets over de toekomst van Adrian zouden zeggen. Ik bewonder Adrian enorm dat hij niets heeft gezegd tot het moment dat we van Red Bull erover mochten praten."

Jordan vond de aankondiging dan ook niet voorbarig. "Adrian is er niet, hij is met gardening leave. Dat is totaal iets anders. Hij heeft een datum in zijn contract, die was vastgelegd door mij én Red Bull, 6 september, en daar heeft hij zich op alle mogelijke manieren aan gehouden. Ik kan je beloven dat ik niemand ken die de datum heeft geschonden. We zijn daar met de grootste zorg mee omgesprongen, het is een kwestie van respect. Adrian was er erg zorgvuldig in, want hij heeft immens veel respect voor Red Bull. Het is allemaal op een elegante manier geregeld en gecoördineerd. Ik ben ook trots op Red Bull en mijn inbreng."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel