Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Helmut Marko

Marko verklaart langzamere slotfase Verstappen en geeft tip in 'saai' F1-seizoen

Red Bull won de Grand Prix van Italië met een overtuigende één-twee, al waren er in de race genoeg gevechten, ook vooraan het veld. Helmut Marko is er blij mee.

Verstappen Marko Italy
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 Grand Prix van Italië was in eerste instantie geen simpele overwinning voor Max Verstappen, al leek na een paar ronden wel duidelijk te worden dat Red Bull de beste partij was. En zo geschiedde.

Verstappen zat lang vast achter Sainz. Had een undercut hem eerder kunnen helpen? Nee, zo denkt Helmut Marko, dat had geen zin. "Er waren nog heel veel ronden te gaan, dus dat had totaal geen zin gehad. Dan hadden we misschien nog een tweede pitstop moeten maken", aldus de Oostenrijker.

In de slotfase viel Verstappen qua pace iets terug en uiteindelijk naderde Perez hem nog tot een zestal seconden. "Tja, uiteindelijk moesten we het tempo er wel wat uit nemen (met Max, red.), want we moesten ervoor zorgen dat hij vrije lucht had en alles wat meer kon koelen.", zegt hij bij ORF.

Sensatie achter Verstappen

Helmut Marko begrijpt dat het enigszins standaard wordt dat zijn team altijd wint, maar is natuurlijk ook blij. "Er waren waanzinnige gevechten vandaag! Niet alleen vooraan, maar ook in het middenveld met Lewis Hamilton en zo."

Marko vindt de sensatie achter Red Bull erg mooi om te zien. "Concentreer je op het middenveld! Daar is het waanzinnig spannend", aldus de Red Bull-adviseur, die nog niet wil zeggen wanneer Red Bull kampioen wordt. "Liever Japan dan Qatar eigenlijk, want in dat laatste land is het wel heel duur om feest te vieren..."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel