Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren neemt Verstappen in het vizier: "We trokken zelfs een vergelijking met Vettel!"

McLaren is de laatste tijd razendsnel, maar teambaas Andrea Stella heeft nog niet het vertrouwen dat ze dat op ieder circuit vol kunnen houden. Toch hoopt de Italiaan dat met nieuwe upgrades recht te trekken.

Norris FP2 Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

McLaren is de laatste tijd razendsnel en het heeft er alle schijn naar dat de Britse renstal op dit moment zelfs over de snelste bolide beschikt, maar volgens teambaas Andrea Stella zitten daar toch haken en ogen aan. De Italiaan is nog niet overtuigd dat de kwaliteiten van de auto tot in dermate allesomvattend zijn dat McLaren op ieder circuit goed voor de dag kan komen, ongeacht het type circuit of de omstandigheden. 

Tegenover onder meer RacingNews365 legt Stella uit dat er aan vertrouwen in ieder geval geen gebrek is. "Wat het constructeurskampioenschap betreft wisten we wel dat we serieus meedoen om de titel, maar in het rijderskampioenschap wilden we ons vooral richten op het feit dat de mogelijkheid er is. We trokken zelfs een vergelijking met Sebastian Vettel in 2013, want waarom zouden wij niet hetzelfde kunnen doen?" 

"Maar focus is dus cruciaal, want we moeten erin geloven dat het allemaal mogelijk is. Wat performance betreft was de race in Zandvoort dan ook veelbelovend, maar aan de andere kant kwam die goede prestatie wel op een baan die van nature al goed bij onze auto past. Dat was ook zo in Hongarije. Op dit moment lijken onze prestaties nog erg afhankelijk te zijn van het circuit, maar in Zandvoort stegen we zelfs boven onze verwachtingen uit. Ook tijdens de kwalificatie ging alles echt beter dan verwacht."

Toch blijft Stella de verwachtingen vooralsnog temperen. "Wat competitiviteit betreft weet ik niet of er echt veel is veranderd, maar als we naar circuits gaan die een beetje op Zandvoort lijken denk ik wel dat we mogen rekenen op een sterke performance. Dus circuits met hoge downforce en lange bochten, daar zijn we vaak erg goed. Maar als we naar circuits gaan waar de snelheid over het algemeen hoger ligt, zoals Silverstone, weten we dat Red Bull toch heel sterk zal zijn."

"Ik denk dat ze in Oostenrijk ook nog steeds sneller zouden zijn, want daar hadden ze altijd een voorsprong van vier tienden tijdens de kwalificatie. Maar dankzij onze upgrades zullen we nu wel een stuk competitiever zijn, ook op circuits waar Red Bull normaal gesproken sneller is. Het is lastig om in te schatten, maar ik denk dat de huidige setup van de auto niet genoeg zal zijn om overal de beste auto te hebben. Maar dat is dan ook de reden dat we nieuwe upgrades zullen brengen."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel