Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Oscar Piastri

McLaren omver geblazen door exceptionele Piastri

In zijn debuutjaar in de Formule 1 kende Oscar Piastri een moeizame start, maar na de zomerbreak drukte hij de neus van zijn McLaren regelmatig aan het venster. Dit soms tot verbazing van zijn team.

Piastri Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In je debuutjaar direct naar het podium rijden, dat is niet veel coureurs gegeven. Oscar Pistri debuteerde dit seizoen in de Formule 1 en stond twee keer op het podium. In Japan reed hij zijn McLaren naar P3 om in Qatar tweede te worden. In Qatar won hij ook nog eens de sprintrace. Er zijn coureurs die met mindere resultaten een rookiejaar in de Formule 1 afsluiten. Piastri eindigde in de WK-stand als negende en samen met teamgenoot Lando Norris bezorgde hij McLaren de vierde plek bij de contructeurs.

Teambaas Andrea Stella van McLaren is vol lof over de jonge Australiër. "Zijn kwaliteit maakt indruk op me. Hoe snel hij leert, hoe snel hij groeit... De andere kwaliteit die ervoor zorgt dat je zo snel kunt groeien, is de man achter de rijder. Hij is zo kalm. Hij is zo goed om zichzelf in een staat te brengen waarin hij het beste uit zijn talent kan halen. Ik heb die kwaliteit niet, ik moet heel actief nadenken over wat mijn emoties zijn. Ik moet nadenken over mijn psychologische staat om mezelf actief in de meest productieve staat te houden", legt Stella uit aan de media waaronder RacingNews365.

"Voor Oscar lijkt dit heel natuurlijk te gaan. Ik denk dat hij in potentie een natuurlijke gave heeft die zeer opmerkelijk is. En zelfs grote coureurs die ik heb gezien, nu of in het verleden, presteren soms allemaal ondermaats omdat ze niet in de mindset blijven waarin ze het beste van zichzelf geven. Ik denk dat dit voor Oscar in zijn voordeel gaat werken."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel