Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren slaat grote slag met contractverlenging sleutelfiguur

Andrea Stella blijft langer de teambaas van McLaren. De Italiaan heeft zijn handtekening onder een nieuw meerjarig contract gezet.

Norris Qualifying Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Meer transfernieuws vanuit de Formule 1 na de Audi-overstap van Jonathan Wheatley: Andrea Stella blijft langer de teambaas van McLaren door een nieuwe, meerjarige verbintenis te ondertekenen. De Italiaan wordt gezien als sleutelfiguur in de opmars van McLaren. Het team begon 2023 in de achterhoede, maar beschikt inmiddels regelmatig over de snelste auto van het veld.

Stella, sinds eind 2022 de teambaas van McLaren, reageert verheugd. "Het is een voorrecht om deel uit te maken van McLaren en ik ben vereerd dat ik mijn rol als teambaas mag blijven vervullen. We hebben de afgelopen anderhalf jaar grote stappen gezet en we hebben nog veel werk te doen om consequent vooraan mee te strijden. Dat is een mooie uitdaging, want succes volgt als het team in synergie samenwerkt. Ik geniet van mijn rol. Het stelt me in staat om individueel talent te benutten en mensen te stimuleren om samen te werken aan de doelstellingen. Mijn dank gaat uit naar Zak Brown en al mijn collega's voor het vertrouwen in mij."

Brown, de CEO van McLaren, is vanzelfsprekend ook erg blij. "Ik ben verheugd om te kunnen bevestigen dat we Andrea's contract hebben verlengd. Zijn uitmuntende leiderschap, expertise en het respect dat hij geniet binnen het team en de Formule 1 betekent dat we de beste persoon hebben voor het streven om constant vooraan te strijden. Zijn impact op McLaren is groot geweest, niet alleen door onze resultaten en de koers van het team, maar ook door zijn ontwikkeling van onze cultuur en de mentaliteit. Met de langdurige verlengingen van Lando Norris, Oscar Piastri en Andrea, kunnen we vol vertrouwen doorgaan met ons doel om wereldkampioen te worden. We kijken allemaal uit naar de komende jaren onder Andrea's leiderschap."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel