Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas blikt nog één keer terug op teamorder-debacle in Hongarije

Nu de Formule 1 de eerste seizoenshelft definitief heeft afgesloten is het tijd om terug te kijken. Ondanks dat McLaren een 1-2 scoorde in Hongarije, kijken ze in Woking niet graag terug op het teamorder-debacle op de Hungaroring. Teambaas Andrea Stella doet dit toch nog één keer.

Piastri Norris race Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een van dé momenten van de eerste seizoenshelft was de Grand Prix van Hongarije. Op de Hungaroring bereikten bijna alle coureurs een kookpunt, maar bij McLaren was het dubbel feest.

En dat 'feest' kun je op twee manieren uitleggen. Want ja, het team scoorde een 1-2 met de eerste GP-overwinning van Oscar Piastri en de P2 van Lando Norris, maar na afloop ging het toch vooral over de smeekbedes van het team aan het adres van Norris in de hoop dat de Brit zijn teamgenoot voorbij zou laten.

McLaren verdedigt dat 'plan' nog altijd, maar kijkt er niet trots op terug. De teambaas, Andrea Stella, doet dat nog één keer. Tegenover onder andere RacingNews365 verklaart de Italiaan dat Norris eerder zijn teamgenoot had moeten laten gaan: "Ik denk dat hij zich gewoon moest realiseren: ‘wat betekent het voor mij, nu ik in deze toestand in de auto zit?’ En ik denk dat Will (Joseph, race engineer van Norris, red.) met deze dialoog heeft bijgedragen aan deze reflectie."

'Gemiste kans'

"Ik had er 100% vertrouwen in dat de race in de juiste volgorde zou eindigen." zo vervolgt Stella. Toch spreek de Italiaan van een gemiste kans voor de nummer 2 in het kampioenschap. 

"Ik denk dat het een beetje een gemiste kans is voor Lando, want als hij meteen had gewisseld, had hij nog 20 ronden kunnen vechten voor de overwinning", aldus de teambaas van het team uit Woking.

Desondanks is de situatie in Hongarije uitgebreid besproken. Volgens Stella is dat ook belangrijk: "Bij McLaren is het heel belangrijk dat we blijven bouwen, bouwen, bouwen en bouwen."

"En soms, als je een boom hoort vallen, zelfs als het heel hard is, is het belangrijk om te denken aan het groeiende bos, dat stil is. En soms geeft deze vallende boom je zoveel informatie, waardoor je kunt helpen om het bos te laten groeien", zo sluit Stella poëtisch af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel