Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas prijst Norris de hemel in na tik aan adres Verstappen

Lando Norris won in Zandvoort zijn tweede Formule 1 Grand Prix en daar is McLaren-teambaas Andrea Stella maar wat blij mee. Hij zag een uitmuntende Norris op het circuit in Noord-Holland.

Stella
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Nederland was misschien wel de meest dominante race uit de Formule 1-carrière van Lando Norris. De Brit pakte zijn tweede F1-zege, won met een voorsprong van ruim 22 seconden op Max Verstappen en pakte en passant ook nog het punt voor de snelste ronde.

Andrea Stella steekt de loftrompet op over Norris. "Om bij het einde te beginnen, ik was verrast dat we de snelste ronde van de race neer konden zetten op oude, harde banden. Het bewijst maar weer eens dat het pakket dat we mee hadden genomen naar Zandvoort erg competitief was. Lando was gewoon uitmuntend, hij voelde zich gewoon zo comfortabel in de auto. Het was geweldig om hem in deze vorm te zien, want ik denk dat hij voor de zomerstop een beetje moe was", zo legt Stella uit bij Viaplay.

"Maar nu, na de reset, denk ik: wat een coureur en wat een pakket. Voor Oscar was het jammer dat hij vast kwam te zitten in het verkeer, want zodoende kon hij niet profiteren van een performance die hem een podium op had kunnen en moeten leveren. Hij had dat wel verdiend, namelijk."

Volgens Stella is de strijd om de constructeurstitel zeker gaande, maar hoe zit dat bij de rijders? "Vanuit het oogpunt van de rijders proberen we elke race het maximale uit het pakket te halen en proberen we maximaal te presteren. Datzelfde geldt voor het blijven brengen van upgrades, want als we niet blijven upgraden, kan het op andere circuits te krap worden. We waren hier dominant, maar we zullen het zien op andere circuits. Het is spannend om in deze positie te zitten. We zullen ons best doen", zo sluit hij af.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel