Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren-teambaas spreekt van gemiste kans in strijd met Red Bull

Tijdens de Grand Prix van België kreeg McLaren een ideale kans om flink in te lopen op haar grootste concurrent. Max Verstappen startte vanaf P11 en dus kon het team uit Woking goede zaken doen in het kampioenschap. Dat gebeurde niet, tot teleurstelling van teambaas Andrea Stella.

Stella
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Slechts 9 punten liep McLaren afgelopen weekend in op Red Bull. Het was een hard gelag voor het team uit Woking, want de kans op veel meer punten was erg groot. Zeker gezien het feit dat Max Verstappen de Grand Prix van België vanuit het middenveld moest beginnen.

Teambaas Andrea Stella spreekt dan ook van een gemiste kans voor zijn team in de strijd om de wereldtitel, want er had meer ingezeten. Achteraf gezien had Oscar Piastri bijvoorbeeld voor een eenstopper kunnen gaan, zo bevestigt Stella tegenover onder meer RacingNews365. "Maar we waren niet er niet van overtuigd dat het ging werken. En als zo'n strategie niet werkt, dan kan het heel, heel pijnlijk worden."

"Bij Oscar dachten we dat we een sterk tempo hadden en in staat waren een meer conventionele tweestopstrategie te doen om posities terug te winnen. Ondanks het feit dat we verwacht hadden dat het makkelijker was om in te halen, hebben we opnieuw meer gescoord dan Red Bull. Ik denk dat we wat voorzichtig moeten zijn met avontuurlijke strategieën, die achteraf gezien eigenlijk goed bleken te zijn."

Lichtelijk teleurgesteld

Ondanks het feit dat zijn team opnieuw inloopt op Red Bull is Stella toch lichtelijk teleurgesteld. "Als we een perfect weekend hadden willen hebben, dan hadden we in de kwalificatie eigenlijk één of twee plekken hoger moeten staan.."

"Maar de realiteit is dat een perfect weekend niet bestaat. Dat is gewoon onmogelijk. Ik denk dat we eigenlijk best tevreden zijn met het niveau van het team qua consistentie en robuustheid. Wij zijn zo'n beetje het enige team dat tot nu toe vrijwel altijd goed scoort, met twee auto's", aldus de Italiaan.

Hij wil dan ook positief de zomerstop in. "Tot nu toe zijn we mega betrouwbaar. Ik ben de tel kwijt hoeveel podiums we inmiddels op een rij hebben gescoord, maar het grotere geheel is dat we een heel sterk en consistent team hebben. En dit moet benadrukt worden met het feit dat we opnieuw zijn ingelopen op Red Bull. Want als je me voor de race had verteld dat we opnieuw op ze in zouden lopen, dan was ik daar niet zo zeker van geweest. Ik verwachtte dat Verstappen naar voren zou komen, zeker gezien de race van vorig jaar in mijn achterhoofd. Ik neem het positieve mee en we blijven werken aan de kansen."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel