Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Stella

McLaren verbaasd over strijd met Red Bull: "Valt op als je naar die lijst met onderdelen kijkt"

McLaren-teambaas Andrea Stella durft inmiddels wel te stellen dat McLaren een van de snellere teams van de grid is, maar snapt zelf niet hoe dat precies tot stand is gekomen. Volgens de Italiaan heeft de concurrentie op één vlak namelijk een grotere voorsprong.

Norris GP Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het valt haast niet meer te ontkennen: McLaren is razendsnel en tot dusver zijn het vooral de kostbare strategische fouten en missers van de coureurs die ervoor zorgen dat de Britse renstal geen serieuze stappen kan zetten in de beide kampioenschappen. McLaren loopt echter wel in op Red Bull en Max Verstappen, al snapt teambaas Andrea Stella niet zo goed hoe dat kan.

Volgens de Italiaan heeft Red Bull namelijk nog een voorsprong in handen, laat hij weten tegenover onder meer RacingNews365. "Althans, ik denk niet dat het feit dat wij meer ontwikkelingstijd ter beschikking hebben dan de andere teams ons een voordeel zal geven. Red Bull heeft namelijk meer updates meegenomen. Dat valt met name op als je kijkt naar de fysieke onderdelen die zij ieder raceweekend indienen en meenemen, in vergelijking met hoeveel wij er tot dusver hebben gebracht."

Toch denkt Stella dat daar in de tweede helft nog wel eens verandering in kan komen. "Ik kan in ieder geval voor heel het team van McLaren spreken als ik zeg dat we nu wel degelijk in een positie zitten waarin we in staat zijn om updates, die we op de achtergrond al op hebben gebouwd, mee te nemen naar de circuits. Ik ga er wel vanuit dat we, in de tweede helft van het seizoen, meerdere keren met nieuwe onderdelen zullen komen." 

"Ik ben eigenlijk ook best verbaasd dat we op dit moment al zo competitief kunnen zijn in dit veld, vooral omdat we sinds de Grand Prix van Miami helemaal niet zoveel onderdelen geïntroduceerd hebben. Die update was wel echt van aanzienlijk formaat, maar het belooft allemaal veel goeds wetende dat er nog meer updates aan zitten te komen."

Ook interessant:

Verstappen is alle Red Bull-basiselementen voor succes kwijt

Perez, Red Bull, Mercedes... wat moet je daar nou van zeggen? Niks, want dan doen de heren Dimmers, Coronel en Mosterdijk voor je! Jij hoeft alleen maar achterover te leunen met deze kakelverse nieuwe F1-podcast.

Bekijk je de nieuwe podcast op Youtube, dan kan hier!

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel