Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes achterhaalt oorzaak van desastreus weekend in Brazilië

Het weekend van de Formule 1 Grand Prix van Brazilië verliep voor Mercedes bepaald niet volgens plan. Mercedes tastte enige tijd in het duister, maar nu niet meer. Men heeft achterhaald wat de problemen waren.

Hamilton Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Op pure snelheid zag het er voor Mercedes in Sao Paulo niet eens zo heel beroerd uit, maar de racepace van de beide bolides stortte gaandeweg te snel in. De banden gingen eraan, waardoor Lewis Hamilton en George Russell krachteloos waren naar voren toe en enkel terugvielen. Tot overmaat van ramp moest Russell de strijd staken.

Wat ging er mis? Mercedes moest het antwoord in Brazilië zelf nog schuldig blijven, maar inmiddels is men wijzer geworden. Dat geeft teambaas Toto Wolff te verstaan in zijn voorbeschouwing op de GP van Las Vegas.

"We hebben er hard aan getrokken om te achterhalen waar we de mist in zijn gegaan voor wat betreft de setup en daar zijn we in geslaagd. We snappen onze fouten en kunnen benoemen waar we performance hebben laten liggen ten opzichte van onze concurrenten."

Natuurlijk werd er tegelijkertijd ook hard gewerkt aan de voorbereidingen op Las Vegas. Wat verwacht Wolff daarvan? Het woord dat boven komt drijven, is al door menigeen aangehaald: "Uitdaging."

Het circuit is ons nu nog onbekend. We hebben ons zo goed mogelijk proberen voor te bereiden met de beperkte informatie die we hebben. Er zijn wat unieke factoren die deze race kenmerken. Zo wijkt het tijdschema af van alles wat we eerder hebben gezien. We racen 's nachts, waardoor de baantemperaturen zich waarschijnlijk beperken tot enkele cijfers."

Daarbovenop zijn de bochten langzaam en de rechte stukken lang. Het is een enorme uitdaging, maar we kijken er met zijn allen naar uit om die uitdaging aan te gaan."

Ook interessant:

Verstappen gaat all in voor GP Las Vegas

Maakt Verstappen zijn eigen geluk daar waar normaal toeval over het winst of verlies bepaalt? We gaan het zien, maar misschien kunnen de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers alvast een voorzet geven?

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel