Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes: 'Dat wordt de grote uitdaging voor Qatar'

Mercedes reist met goede herinneringen af naar Qatar voor de Formule 1 Grand Prix. In 2021 wist Lewis Hamilton namelijk de eerste editie van die race op zijn naam te schrijven. Dit jaar is de weekendopzet totaal anders, mede omdat er een sprintrace op het programma staat.

Russell Japan
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In de MotoGP is het Losail International Circuit gemeengoed geworden, voor de Formule 1 geldt dat voorlopig allerminst. De Grand Prix van Qatar stond in het Covid-jaar 2021 eenmalig op de rol, waarna de organisatie even later de koningsklasse voor tien jaar aan zich verbond. Nu staat het eerste 'reguliere' GP-weekend voor de deur, al is er dus wel meteen een sprintrace aan het programma toegevoegd. Andrew Shovlin, trackside engineering director bij Mercedes, benadrukt tegen onder andere RacingNews365 hoe ingewikkeld dat is voor de teams.

"Je kan je maar beperkt voorbereiden, omdat er maar één training van een uur is ingepland. Normaal gesproken probeer je hetzelfde werk in drie uur te doen. Natuurlijk bereiden onze coureurs zich intensief voor in de simulator en het wordt in Qatar ook iets makkelijker dan op een stratencircuit als Azerbeidzjan."

Shovlin verwijst naar het sprintweekend in Bakoe, waar niet iedereen even blij mee was, vanwege het hoge risico op schade. "Het heeft niet onze voorkeur om daar een sprintrace te rijden. Een circuit als Oostenrijk is er geschikter voor. Wij proberen voor Qatar de normale voorbereiding in de simulator aan te houden."

Shovlin heeft vertrouwen in een goed weekend

Het is inmiddels al even geleden dat er een sprintrace werd afgewerkt, vlak voor de zomerstop in België. Shovlin stelt dat Mercedes sindsdien vooruitgang heeft geboekt. "We hebben veel over het gedrag van onze auto geleerd. Hopelijk kunnen we met een goede set-up aan het weekend beginnen en vanaf dat punt verder bouwen."

Mercedes ziet Ferrari steeds dichterbij kruipen in de strijd om de tweede plaats bij de constructeurs. Het gat tussen beide teams is twintig punten. Shovlin vindt dat Ferrari steeds beter voor de dag komt. "Ferrari heeft recentelijk updates meegebracht en onze auto presteerde minder in Japan. Wij zijn constant op zoek naar verbeteringen om beter te presteren in de komende races. Het wordt krap, maar uiteindelijk staan we liever twintig punten voor dan achter."

Ook interessant:

Verstappen wordt in stijl drievoudig wereldkampioen Formule 1

Voor de gelegenheid sluit iemand die ook op de loonlijst van Red Bull Racing staat, aan: simcoureur Rudy van Buren! Hij wordt geflankeerd door de bekende namen Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk.

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Qatar 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel