Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Mercedes zet eerste stap in jacht op Verstappen: "Bemoedigend voor de toekomst"

Bij Mercedes wil men niet strijden voor de plekken achter Max Verstappen, maar voor de zeges. Langzaam maar zeker wordt de eerste stap gezet, oordeelt Mike Elliott, Chief Technical Officer.

Hamilton Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Alhoewel er voor Mercedes veel fout ging in Zandvoort, gingen ze met een relatief goed gevoel naar huis. Niet vanwege het resultaat, maar wel vanwege de getoonde pace. In aanloop naar het volgende seizoen geeft dat vertrouwen, oordeelt Mike Elliott, de grote technische baas van Mercedes.

"We willen natuurlijk races winnen", vertelt Elliott in de gebruikelijke debriefingvideo van het F1-team. "We willen een auto hebben die vooraan mee kan strijden, in het bijzonder met Max Verstappen in de Red Bull. Momenteel strijden we voor de tweede plaats. Onze pace zat in de buurt van de pace van Alonso in de Aston Martin en Norris in de McLaren."

"Nu moeten we ons echt naar de voorkant van die groep bewegen, om zo Verstappen te achtervolgen. Wel is het bemoedigend om te zien dat onze performance race na race constant lijkt te zijn. We zien niet de pieken en de dalen die we eerder zagen en weten het beste uit de auto te halen. Dat is bemoedigend voor de toekomst."

Updates

Om het gat nog wat kleiner te maken in aanloop naar 2024, zal Mercedes net als in Zandvoort met nog wat enkele updates komen. "We hebben naar Nederland een update meegenomen en die update deed wat we er van verwachtten."

"We hebben nog een paar dingetjes die we de komende races gaan introduceren en verder is er nog veel optimaliseerwerk te verrichten; hoe kunnen we dat laatste beetje performance uit de auto krijgen door middel van de set-up en nog belangrijker: wat kunnen we leren over de dingen die we in de winter willen doen voor de auto van volgend jaar?", aldus Elliott.

Hoe dan ook, hij hoopt dat Mercedes in Monza beter voor de dag komt dan in Zandvoort. "Na een race die niet verliep zoals je wilde, is het mooi om snel weer een nieuw weekend voor de boeg te hebben. Dan kunnen we afrekenen met onze demonen en onze volgende stappen zetten."

"Daar waar Zandvoort in principe maximale downforce was, is Monza het tegenovergestelde. Daarom rijden we met weinig vleugel, minder downforce en minder drag. Daardoor zal de balans van de wagen aanzienlijk veranderen. In de simulator doen we er alles aan om zoveel mogelijk performance uit de auto te halen. Het is lastig in te schatten of wel of niet snel zullen zijn in Monza."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel