Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris deelt opmerkelijke ontboezeming: "Dat had ik nooit geloofd"

Lando Norris zegt in een exclusief interview met RacingNews365 dat hij nooit heeft geloofd dat hij de F1 zou halen.

Norris Spain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De 24-jarige Lando Norris stapte in 2019 over naar de F1, nadat hij in zijn enige Formule 2-campagne als tweede was geëindigd achter George Russell. Sinds die stap in 2019 voelt de McLaren-coureur zich thuis in de 'top van de autosport' en heeft hij constant punten gescoord. Hij behaalde al zijn eerste podium in de eerste race van zijn tweede seizoen en eindigde dat jaar slechts acht punten achter zijn meer ervaren teamgenoot Carlos Sainz.

De inmiddels eenvoudig Grand Prix-winnaar deed het daarna in de twee seizoenen aan de zijde van Daniel Ricciardo ruimschoots beter dan de Australiër en hoewel nu Oscar Piastri hem hard onder druk begint te zetten, ligt Norris voor in hun onderlinge strijd in 2024. Omdat hij tijdens de eerste veertien races van het huidige seizoen prima presteerde, behoudt hij een, zij het kleine, kans om de titel af te pakken van Max Verstappen. De Brit geeft in een exclusief gesprek met RacingNews365 echter toe dat hij van nature niet gezegend is met een extreem zelfvertrouwen.

"Ik heb nooit het geloof gehad dat ik de Formule 1 zou halen", zegt Norris. "Alle supersterren in de wereld hebben zoiets van: 'Je moet zoveel vertrouwen in jezelf hebben om dit te doen', maar om eerlijk te zijn denk ik dat je dat helemaal niet moet hebben. Ik heb dat nooit gehad."

"Ik heb maar één race gewonnen, maar ik ben er nog steeds, in de Formule 1. Ik denk dat het meer het werk achter de schermen is, dan al het andere. Ik heb hard gewerkt om hier te zijn, maar ik heb er niet in geloofd om hier te zijn."

Dikwijls gaat Norris' gebrek aan zelfvertrouwen nog een stapje verder. Daarbij gaat het vooral om de zelfkritiek, die vaak onterecht lijkt te zijn. De 24-jarige is openlijk streng over zichzelf als hij met de media spreekt nadat hij een fout heeft gemaakt, of als het gevoel heeft dat hij het beter had kunnen doen.

Dit heeft geleid tot beweringen dat hij in negatieve zin te kritisch is op zichzelf en dat die negativiteit de deur openzet voor kritiek van buitenaf. Voor Norris is het echter een kwestie van zeggen hoe hij het ziet en dat is hij niet van plan om te veranderen.

"Ik denk dat het gewoon belangrijk is om jezelf te ontdekken, om te weten wat het beste voor je werkt en daar het maximale uit te halen", zegt hij. "Ik heb het gevoel dat dat is wat ik aan het doen ben, maar ik ben het nog steeds aan het ontdekken. En misschien is het goed om soms een betere balans te vinden (in hoe hard hij voor zichzelf is, red.) want ik wil absoluut niet dat dit een effect op de lange termijn heeft. En ik denk dat ik altijd zo zal blijven."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel