Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Norris verwacht geen strijd met Red Bull in Verenigde Staten

McLaren was de afgelopen races de naaste belager van Red Bull en Max Verstappen, maar Lando Norris verwacht een ander scenario tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten.

Norris Qatar
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het is toch wel de ommekeer van het jaar. Waar McLaren aan het begin van het seizoen constant in de achterhoede bivakkeerde, zijn de oranje bolides van Lando Norris en Oscar Piastri na flink wat updates vaak de grootste uitdager van Red Bull en Max Verstappen. Norris verwacht echter een andere pikorde op het Circuit of the Americas, zo vertelt hij tegen onder andere RacingNews365.

"Ik heb minder vertrouwen", is Norris eerlijk. "Dit circuit bevat veel bochten die op lage snelheid worden genomen en dat is niet ons sterkste punt. Dat was ook in Singapore het geval, al waren we daar niet zo slecht. We waren toen alleen niet zo sterk als Ferrari. We verwachten dat Ferrari, Mercedes en Aston Martin het hier goed gaan doen."

Verschil met Qatar

Norris stipt het verschil met de verwachtingen voor de Grand Prix van Qatar aan. "Twee weken geleden wisten we dat het type circuit bij ons zou passen. In Qatar zijn er veel hogesnelheidsbochten. Dan kunnen we soms zelfs het niveau van Red Bull aantikken, maar hier is dat simpelweg niet het geval. Ik zeg niet dat het een slecht weekend gaat worden. Het zelfvertrouwen is alleen wat minder groot."

De Brit kende een sterk weekend in Qatar, maar moest van verder komen door het overschrijden van track limits in de kwalificatie. Norris blikt nog steeds teleurgesteld terug op dat weekend. "Ik had het gevoel dat het een gemiste kans was vanuit mij. Onze racesnelheid was ontzettend goed. Daar heb ik me inmiddels overheen gezet en er waren ook heel veel Grands Prix waarin ik goed heb gepresteerd, maar de mindere blijven altijd langer hangen. Ik hoop dat het niet nog een keer gaat gebeuren."

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van de Verenigde Staten 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Verenigde Staten 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel